18
Ekim
2024
Cuma
HATAY

Su sorunu çözülüyor

Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, il genelindeki 357 köyden 327’sinin içme suyuna kavuştuğunu, 30 köyde ise içme suyu probleminin devam ettiğini belirterek, 2005 yılında içme suyu sorunu bulunan köy kalmayacağını söyledi.

Altınözü İlçesi Tepehan Köyü ile Reyhanlı İlçesi Üçtepe Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, düzenlenen törenle içme suyuna kavuştu. Törenlere; Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, AKP Hatay milletvekilleri Mehmet Soydan, Mehmet Eraslan, Altınözü Kaymakamı Ahmet Çırakoğlu, Reyhanlı Kaymakamı Ünal Çakıcı, Altınözü Belediye Başkanı Cavit Alkan, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Köy Hizmetleri Bölge Müdür Vekili Hacı Veli Deveci, Köy Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Sabuncu, köy muhtarları ve köylüler katıldı.

Vali Abdulkadir Sarı, törende yaptığı konuşmada, Hatay’da yapılacak daha çok iş bulunduğunu ifade ederek, "Hatay’da 2005 yılında içme suyu sorunu kalmayacak. Hayatın başlangıcı sudur. Susuzluğu yaşayanlar, suyun önemini herkesten daha iyi bilir. Hataylı’nın yüzünü güldürmek, yaşam seviyesini yükseltmek, Hatay’ı hak ettiği yere getirmek için yapmamız gereken çok şey var. Hatay’ın yaşam standardını yükseltme iddiamız var. Bu iddiamızda ilk iş, su sorununu kökünden çözmektir. Gerekirse bir yıl daha stabilize yollarda gidilip gelinebilir, başka hizmetlerde sabırlı olunabilir ama çağdaşlıktan bahsedilirken eşek sırtında ve tankerlerle su taşınmasını izah edemeyiz. Hatay’da bir ilki daha gerçekleştirmek istiyoruz. Hatay’da 2005 yılında içme suyu sorunu olan köylerin sorununu çözerek içme suyu sorunu olmayan il olarak tarihe geçip Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz" dedi.

Sarı, Hatay’da 357 köyden 327’sinin içme suyuna kavuştuğunu, 30 köyde ise içme suyu yetersizliği bulunduğunu kaydederek, Köy Hizmetleri çalışanlarına teşekkür etti.
Her iki köydeki içme suyu şebekesi açılışını; Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, milletvekilleri Mehmet Soydan ve Mehmet Eraslan birlikte gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi’nin desteği ile Köy Hizmetleri tarafından Tepehan Köyü’ne 12 bin 274 metre, 12 köy ve mahallenin faydalandığı Üçtepe grup içme suyu için ise 20 kilometre boru döşendiği belirtilirken, projeye toplam 140 milyar lira harcandığı bildirildi.

hatay
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 10:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?