16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

TIR şoförlerinin Irak tedirginliği sürüyor

ABD’nin Irak’taki operasyonları devam ederken, Hatay’da, TIR ve kamyon şoförlerinin Irak tedirginliği sürüyor.

Irak’ta yaşanan kaos sonrası Türk TIR şoförlerine yapılan saldırılar devam ederken, Irak dışına yük taşıyan kamyon ve TIR sürücüleri ise Irak’ta meslektaşlarının ölümünü endişeyle izliyor. Antakya kamyon ve TIR garajındaki şoförler, Irak’ta yaşanan olayları kaygıyla izlediklerini belirterek, "Orada bir meslektaşımız ölünce içimiz yanıyor. Milyarlar verseler oraya gitmeyiz. Ancak bazılarımız borcundan dolayı mecburen gitmek zorunda kalıyor. Yoksa kimse mecbur olmazsa bile bile ölüme gitmez" dediler.

Tüm yaşananlara rağmen Türkiye’de ekonomik şartların giderek düzeldiğini belirten kamyon ve TIR sürücüleri, çok yakın bir zamanda Irak’a kimsenin gitmesine gerek kalmayacağını söylediler.

Öte yandan Irak’ta savaşın bittiğinin ilan edildiği Nisan 2003 tarihinden itibaren, Iraklı direnişçiler tarafından öldürülen Hataylı şoförlerin isimleri şöyle:
Samandağ İlçesi Mağaracık Beldesi’nden Ferit Nural (51) ve Macit Yiğitbaş (43), Koyunoğlu Beldesi’nden Zeynelabidin Oğurel, Kurtderesi Mahallesi’nden Süleyman Kudret (59), Çanakoluk Beldesi’nden Naci Kara (46), İskenderun İlçesi’nden Kadir Bülbül ve Ejder Uğur (57), Kırıkhan İlçesi’nden Nizamettin Bilir (46) ve Antakya’dan Yahya Dönmezbaş (53). Reyhanlı İlçesi’nden Faysal Demir ise ABD askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 15:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?