16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Toprak satışına karşı kampanya başladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Hatay İl Başkanlığı, "Vatan toprağı yabancılara satılamaz" sloganıyla imza kampanyası başlattı. Bugün öğle saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Ulus Alanı’nda stand açan BBP’liler, basın açıklaması yaptı.

 BBP Hatay İl Başkanı Hayrettin Neşeli, taşınmaz malların yabancılara satışına dair yasanın, Türkler’e ve Türkiye’ye düşman olan ABD ve AB devletlerinin oyunlarıyla çıkartıldığını ileri sürerek, "Taşınmazları satın alanların kimlikleri incelendiğinde bunların çoğunun ABD ve AB ülkelerinde yaşayan Ermeniler ve Yahudiler olduğu tespit edilmiştir. Yahudiler Güneydoğu, Ermeniler ise Kars ve Ağrı, diğerleri ise İstanbul, Antalya, İzmir, Hatay gibi vilayetlerimizin topraklarını satın alarak tapularını almışlardır. Başka milletler topraklarını satabilir, ancak 5 bin yıllık Türk tarihimize baktığımızda Hun Türk İmparatorluğu’nun hakanı Mete Han’ın niçin Çinliler’le, Atilla Han’ın neden Avrupalılar’la, Atatürk’ün neden düşmanla çarpıştığını ve binlerce şehit vererek bu toprakları bizlere bıraktığını hatırlamamız gerekmektedir. Vatan toprağının ne demek olduğunu düşünmek gerekir. Bu yasayı, eğitim yasalarını, televizyon yasalarını ve buna benzeyen, vatan ve milletin parçalanmasına sebep olacak yasaları çıkaranlar ve uygulayanlar bir gün çok pişman olacaklardır" dedi.

Açıklamasında yabancılara toprak satanlara ve alanlara da seslenen Neşeli, "Bu toprakları satamazsınız, bu topraklarda şehit kanı vardır, Türk bayrağı vardır, binlerce kefensiz yatan mevtalar vardır. Haince alanlarda bu topraklar bir gün size mezar olacaktır. Bu toprakların hain yabancılara satılmaması için her türlü çalışmaları yapacağız. İmza kampanyaları düzenleyeceğiz, mitingler tertip edeceğiz. Düşmana korku, dosta güven temin edeceğiz. Ey şehit oğlu uyan, AB ve ABD oyunlarına kanma, ’bunlarla ortak olacağız’ diye mukaddes emanetler, milli menfaatlerden taviz verme. İstiklal Marşı’nı ve Gençliğe Hitabe’yi aklına getir, yüreğine koy, bizlerle beraber ol. Ey uyuyanlar, gafiller, uyanın, devletimize, milletimize sahip çıkın" diye konuştu.

hatay
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 15:45:05
Güncelleme :2 Kasım 2004 Salı 16:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?