16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Vali'den polis ve jandarmaya övgü

Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, geçtiğimiz yıl meydana gelen olaylarda jandarma ve polisin son derece başarılı olduğunu söyledi. Birçok personelin ödüllerdirildiğini ifade eden Sarı, Hatay’da 2004 yılı içesinde toplam 5 bin 999 olay meydana geldiğini belirterek bu olaylar sonucu 362 kişinin tutuklandığını söyle.

Vali Sarı, beraberinde Hatay İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mustafa Ongun Yalçın ile birlikte 2004 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.

Valilik brifing salonunda düzenlenen toplantıda polis ve jandarma olaylarını ayrı ayrı değerlendiren Sarı, iki kurumun çalışmalarının da son derece iyi olduğunu ve bir çok personelin ödüllendirildiğini söyledi.

Sarı, Hatay’da 2004 yılı içerisinde 5 bin 999 olayın meydana geldiğini vurgulayarak, "Bu olayların failleri olan 4 bin 209 şüpheli yakalanmış, bunlardan 362 kişi ise tutuklanmıştır. 2004 yılında en fazla artış gösteren suç ise hırsızlıktır. Burada yasanın, 7 yıldan az ceza alan kişileri hakim kararı ile salınması maddesi etkili olmuştur. Çoğu suçlu, yasa gereği dışarıda gezmektedir. Onun için çoğunlukla görev kişilere düşmektedir. Sigorta ve koruma yöntemlerini vatandaşlarımızın iyi uygulaması gerekmektedir" dedi.

Sarı, 2004 yılı içerisinde kaçakçılık olaylarına büyük darbe vurulduğunu da hatırlatarak, "Güvenlik güçlerimiz geçtiğimiz yıl 3 bin 860 kaçakcılık olayına müdahale ettiler. Kaçakçılık olayının en fazla yaşandığı yer Cilvegözü Sınır Kapısı. Sınır kapısındaki düzenlemelerimizi ve modernizasyonumuzu hızla tamamlıyoruz. Mesela bazı firmalar var, yolcu taşıyorlar. Bu firmalar 15-20 yıllık otobüslerle sefer düzenliyorlar ve en az 11 yolcu taşıması gerekiyor. Bunlar yolcuları ücretsiz götürdükleri halde yinede yolcu bulamıyorlar. Yolcu olmadan giriş-çıkış yapıyorlarsa ben burada bir şüphe duyuyorum. Bunlara diyorum 30-40 otobüs biraraya gelin firmalaşın, otobüslerinizin sayısını azaltın, kalitesini yükseltin, nitelikli yolcu otobüsü koyun. Yeni aracınızı kaçakçılığa riske edemezsiniz" diye konuştu.

Sarı, teröristlere yönelik operasyonların artarak devam ettiğini de vurgulayarak, geçtiğimiz yıl Suriye’den 6’sı bayan, 5’i erkek olmak üzere toplam 11 teröristin İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildiğini, sanıkların çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını ayrıca Hatay genelinde yapılan operasyonlarda ise 6 terörist ölü olarak ele geçirilirken toplam 45 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 9’unun tutuklandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 17:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?