8
Eylül
2024
Pazar
HATAY

Yarım asırlık gurup

Sibel Can, Zekai Tunca, Selami Şahin, Safiye Soyman gibi birçok ünlü isme sazları ile eşlik eden Kardeşler Grubu üyeleri, yarım asırlık birlikteliklerini sürdürüyor.

Hatay’ın Harbiye Beldesi’nde bulunan Kule Restoran’da her akşam sevenleri ile buluşan Kardeşler Grubu, grubun ismini grubun kemancısı Hüseyin Kaba (60) ile hem udiliğini hem de solistliğini yapan Hasan Kaba’dan (58) alıyor. Grupta ritm sazı Turan Uygun (66) çalarken, klarnette ise Haydar Solmaz (55) yer alıyor.

Grubun iki kardeş üyesi, gruba ismini vermekten mutlu olduklarını dile getirirken, grubun babası olarak bilinen Turan Uygun ise, grupta hiçbir üyenin ağzına içki koymadığını söyledi. Uygun, yıllarca yurt içinde ve yurt dışında çalıştıklarını belirterek, "Hep bu işi yaparak geçindik. Sibel Can, Zekai Tunca gibi birçok isme sazlarımızla ve sözlerimizle eşlik ettik. Zevkle bu işi yapıyoruz. Türk Sanat Müziği bizim her şeyimiz. Hayatımızın sonuna kadar da sanat müziği söyleyeceğiz. Ayrıca tasavvuf musikisi de yapıyoruz" diye konuştu.

hatay
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 16:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?