16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Yıkımda yıkıldı

Antakya’da, yeşil alan üzerine kaçak inşa edilen bir evin yıkımı sırasında olaylar çıktı. Evinin damına çıkarak yıkıma engel olmak isteyen kadın sinir krizleri geçirip bayılırken, ev sahibinin yakınları ile çevik kuvvet arasında arbede yaşandı.

Antakya Belediyesi yıkım ekipleri, daha önce 3 kez belediye tarafından yıkılmasına rağmen yeniden yeşil alan üzerine inşa edilen Mustafa Aksoy’a ait 2 katlı evi yıkmak için bu sabah Esenlik Mahallesi Süleyman Şah Caddesi’ne gitti.

Evinin yıkılacağını öğrenen Hayrunnisa Aksoy, yanına aldığı 3 yaşındaki torunu ile evinin damına çıkarak yıkıma engel olmak istedi.

Evin damında sinir krizi geçiren kadın, "Burada ölürüm ben" diyerek ekiplere zor anlar yaşattı.

Duruma müdahale etmek isteyen acil servis doktorlarına direnen kadın, kendini yerlere attı. Babaannesinin sinir krizleri geçirmesine ağlayarak tepki veren 3 yaşındaki Ayşe’yi ise sakinleştirmek polislere düştü.

Güç kullanarak kadını aşağıya indirmek isteyen çevik kuvvet polisleri, ailenin diğer fertlerinin direnişiyle karşılaşınca evin zemin katında bir süre arbede yaşandı.

Hayrunnisa Aksoy’a güçlükle sakinleştirici iğne yapan 112 ekibi, kadını ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Aksoy’un hastaneye kaldırılmasının ardından belediye ekipleri evdeki eşyaları boşaltmaya başladı.

Eşyaların boşaltımı sırasında ev sahibi Mustafa Aksoy televizyonu yere atıp parçalayarak, taşınmasını istemediğini ve eşyaları yakacağını söyledi.

Aksoy’a polisler engel olurken, bu kez de olay yerine gelen Aksoy’un yakınları yıkıma engel olmak istedi. Olayların büyümesi üzerine duruma müdahale eden çevik kuvvet polisi 1 kişiyi gözaltına alırken, bu sırada 2 kadın daha baygınlık geçirdi.

Belediye ekipleri, çıkan olaylara rağmen yıkımı gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 16:31:57
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 15:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?