8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Sarı: Kuş giribi için tüm önlemler alındı

Hatay Valisi Abdülkadir Sarı, göçmen kuşlarının göç yolu üzerinde bulunan kentte, kuş gribine karşı her türlü önlemin alınacağını belirterek, "Vatandaşlarımızın içi rahat olsun" dedi.

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde kuş gribi vakasının görülmesi üzerine gözler, göçmen kuşlarının göç yolları üzerindeki önemli noktalardan biri olan Hatay'a çevrildi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de kuş gribinin beklendiği iller arasında Hatay'ı göstermesi üzerine valilik tarafından tedbir amacı ile çalışmalar başlatıldı.

Vali Abdülkadir Sarı, Hatay'da kuş grıbi konusunda herhangi bir olaya rastlanmadığını ifade ederek, "Bilindiği gibi Hatay kuşların göç yolu üzerinde bulunuyor. Bu yüzden salgının ortaya çıkması bir olasılıktır. Ancak dünyanın birçok yerinde bu olasılık vardır. Yine de biz önlemlerimizi alacağız. Avcılık Komisyonu toplanarak belirli bir süre av yasağı çıkarılmasını görüşecek. Tarım İl Müdürlüğü'müz de konu ile ilgili gerekli tedbirleri alıyor. Vatandaşımızın içi rahat olsun. Şu anda yaşanan herhangi bir olumsuz durum yok" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 17:30:10
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 16:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?