8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Soydan'dan iftar yemeği

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, Türkiye'nin AB yolunda kaybedecek bir şeyinin olmadığını söyledi. İskenderun'da iftar yemeği veren Soydan, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye girebilmesi için bugüne kadar birçok hükümetin çaba sarfettiğini belirterek, en etkin mücadeleyi AK Parti Hükümeti'nin verdiğini ifade etti.

AK Parti Hükümeti'nin gayretleriyle bugünkü konuma gelindiğine işaret eden Soydan, AB'ye sert çıkanların sesinin kesildiğini dile getirerek, "AB'ye uyum kriterlerinin hazırlanmasında CHP bize destek verdi, onların bu desteğini inkar edecek değiliz ama müzakere sürecinin başladığı şu günlerde haksız eleştiri yapanların sesleri kesildi. 'Bu serecin nasıl eksik bir tarafını görürüz' diye bir çabaya girmek herhalde eski siyaset mantığının devamıdır. Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde 'Türkiye ne kaybedecek, ne kazanacak?' diye söylentiler çıkıyor. Bunların hepsi boş laf, Türkiye sadece kazanacak. 35 maddelik müzakere sürecinde mutlaka sıkıntılar yaşanacaktır fakat Türkiye olarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Çünkü biz AB'ye girmek için değil, Türk insanının hayat standartlarını yükseltmek için bu kriterleri hayata geçirmek zorundayız" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, "AB yolunda Kıbrıs tavizi veriliyor" eleştirilerine de cevap vererek, Rum hükümetinin Annan Planı'na olumsuz yanıt vererek bu konuda çözümsüzlük yöntemi güttüğünü, bir yandan da Türkiye'nin hava ve limanlarını kullanmak istediğini ancak KKTC'ye uygulanan izolasyonlar kaldırılıncaya kadar buna izin verilmeyeceğini ve KKTC'yi desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

İftar yemeğinde, birkaç gündür şizofreni hastalarına destek sağlamak amacıyla İskenderun'da bulunan Türk sanat müziğinin güçlü sesi Hüner Coşkuner de mini bir konser verdi. Başbakan Erdoğan'ın çok sevdiği "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısını seslendiren Hüner Coşkuner, büyük beğeni topladı. Milletvekili Soydan ve AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Dingil de zaman zaman Hüner Coşkuner'e eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 12:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?