8
Eylül
2024
Pazar
SPOR

Hatay Destinasyonu Çalıştayı başladı

Hatay'ın kültür ve turizm değerleri ile çevre alt yapısının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Hatay Destinasyonu Çalıştayı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen'in başkanlığında düzenlenen açılış toplantısıyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hatay Valiliği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Hatay Destinasyonu Çalıştayı'nın açılış toplantısı, bakanlık yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kaymakamlar ve belediye başkanlarının katılımıyla yapıldı.

Hatay Savon Otel'de yapılan toplantıda konuşan Vali Abdulkadir Sarı, destinasyon çerçevesinde değerlendirilecek olan projeleri katılımcılara anlattı. Vali Abdulkadir Sarı, Habib-i Neccar Camii çevre düzenlemesi projesinden bahsederken, "Bu cami Anadolu'nun ilk camisidir. Aynı zamanda Hz İsa'ya inanan ilk insan olan Habib-i Neccar'ın da türbesidir.

Bu nedenle hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar için önemli bir yere sahip. Burası günümüzde İslamiyet'i terörle bağdaştıranlara en güzel cevaptır" dedi. Hatay Valisi Sarı'nın ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Hatay Destinasyonu'nun "İpek Yolu ve Hitit" destinasyonlarından sonra gerçekleştirecekleri 3. destinasyon olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. İsen, "Küresel dünyada turizm, en önemli unsurlardan biri haline geldi. Biz de turizm alanında daha da gelişebilmek için projeler üretiyoruz. Ancak ülkemizde oluşan yanlış bir kanı var. Halkımız her şeyi Ankaranın tek başına yapacağını düşünüyor.

Oysa biz herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Ülkemizin kalkınması için her vatandaşımızın tek tek üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerek. Kalkınma gökten zembille inen bir nesne değil, kendi tırnaklarımızla kazıyarak sahip olacağımız bir olgudur" diye konuştu.

Hatay Destinasyonu Çalıştayı'nın, Sokkullu Külliyesi, Habib-i Neccar Camii, Kurtuluş Caddesi, yeni müze alanı, Beyazıd-ı Bestami Türbesi, Samandağ Titus Tüneli, Batıayaz, Güzelyayla ve Arsus'ta çeşitli restorasyon ve çevre düzenlemesi projeleri ile ilgili alan incelemelerinde bulunacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 17:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?