28
Eylül
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Esnaf Kredi Başkanı ve 8 yöneticiye tutuklama

Tarsus'ta zimmete para geçirmek ve denetim eksikliğine neden olmak iddiasıyla gözaltına alınan Esnaf ve Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ile 8 yöneticisi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Müfettişleri tarafından yapılan denetimde kooperatifi 213 milyar lira zarara uğrattıkları gerekçesiyle kooperatif yöneticilerini hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. 31 yıldır Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı olan İsmail Gül ile birlikte Kooperatif yöneticileri Fatih Mehmet Elkan, Mahmut Şahin, Hüseyin Soykan, Esat Koyuncu, Ali Erköse, Birol Ateş, Erdal Türkmen ve Haldun Cevlan Tarsus polisi tarafından gözaltına aldı.

Yapılan soruşturmanın ardından Başkan İsmail Gül ile birlikte 8 yönetici Cumhuriyet Savcılığına çıkarıldı. Savcılık, başkan ve 8 yöneticiyi tutuklama kararı ile nöbetçi mahkemeye sevk etti. Hakim karşısına çıkan yöneticilerin tamamı zimmete para geçirmek ve denetim eksikliğine neden olmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 10:59:22
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 17:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?