22
Aralık
2024
Pazar
OSMANİYE

"Gelişen Osmaniye Forumu" başladı

Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Osmaniye ekonomisinin başarı için vizyona ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Belediyenin düzenlediği “Gelişen ve Değişen Osmaniye Forumu“ toplantılarının ilki Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Osmaniye’de Ekonomi ve Sanayileşme” konulu toplantıda, öncelikle belediye tarafından Osmaniye ekonomisi üzerine hazırlanan kısa film gösterildi. 

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Osmaniye’nin başarılı olması için öncelikle kendisini hedeflere götürecek bir vizyon belirlemesi gerektiğini kaydetti. Çuhadar, belediye olarak yatırımcıların önünü açacak, Osmaniye’ye katma değer katacak her konuda yardımcı olduklarını belirtti. 

Vali Yardımcısı İskender Yöndem ise, yapılmakta olan toplantının kent ekonomisinin önünü açacağına inandığını dile getirerek, “Ekonominin kendisi kadar felsefesini de konuşuyor olmak Osmaniye için büyük bir gelişmedir. Osmaniye Belediyesi’ni bu çalışmasından ötürü kutluyorum” diye konuştu. 

Toplantıda söz alan oda başkanları, sanayiciler ve çiftçi temsilcileri, kent ekonomisinin sorunları ve çözüm önerileri üzerinde durdu. Toplantının ikinci bölümünde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 15:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Veli Karabacak IP: 212.175.55.xxx Tarih : 4.10.2007 10:49:29

Gelişen Osmaniye form yazınızı okudum.Bu genel olarak bürakratların kullandıkları mutat söylevlerdir.Osamaniye ve toprakkalenin gelişmesi organize bölgesinde yapılacak tutarlı yatırımlar ve bu yatırımların ciddi takiplerine bağlıdır.Sanayi organize bölgesine yatırımcı sirket temsilcileri gelecek.Bu insanların sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için yatırımcı ruhuna yakışır çağdaş yerlere ihtiyaç duyulacaktır.gelin kaleye bir hotel, restaurant. çay bahçesi yapalım böylelikle gelişmenin sosyal temelini atalim.Toprakkale halkı nufusunun çoğu hayvancılıkla uğraşan bir topluluktur.Bu insanların yapabileceği bazı girişimlerde bulunulması daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.Belediye önderliğinde Kamu destekli Bir süt edüstrisi kooperatifi kuralım.Bu isanları ırgatlıktan kurtaralım.Dumlu göze köyü kardelen çiçekleri,Davutobası köyünü safran çiçekleri, Kürecik köyü dokumacılık sayesinde kalkınmıştır.Toprakkale kazasıda Süt endüstrisi ve kalenin turizme açılması sayesinde kurtulsun. saygılarımla