Bingöl'ün Sarıçiçek köyündeki vatandaşlar, yaşadıkları içme suyu sıkıntısı yüzünden köy girişini "Satılık köy" tabelası astılar.
Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremin ardından köydeki hak sahiplerine 250 tek katlı konut yapıldı ve 2004 yılında teslim edildi.
Bu dönemde konutlara müteahhit firma tarafından sondaj çalışması sonucu su verilmeye başlandı, ancak aradan kısa bir süre geçtikten sonra sondaj vurulan noktadaki su yetersiz gelmeye başladı ve bir süre sonra tam olarak kesildi.
Müracaatları üzerine Bingöl Belediyesi tarafından geçici olarak şehir merkezine gelen şebeke suyu hattından kendilerine su verilmeye başlanan Sarıçiçek köyü halkı, bu kez de şehir merkezindeki sıkıntı yüzünden susuz kaldı. Bingöl Belediyesi, su sıkıntısının baş göstermesi sonucu şehir merkezine 10 kilometre uzaklıktaki köye verilen suyu kesti.
Suyun kesilmesi ile birlikte ilgili ve yetkililere defalarda müracaat ettiklerini belirten Köy Muhtarı Ahmet Arslan, başvurdukları tüm birimlerin "Sorununuz en kısa sürede çözüme kavuşturulacak" söylemlerine rağmen 3 yıldır bir çözüm bulunmadığını kaydetti. Arslan, 360 hane ve 2 bin nüfuslu köyünde içmek için bile su bulamadığını ifade ederek "Müteahhit firma tarafından sondaj için bırakılan dalgıç 6 beygirliktir. Buraya en az 20 beygirlik dalgıcın konulması gerekirdi. Yani müteahhit firma masraftan kaçarak yetersiz çalışmış" şeklinde ifadeler kullandı.
İlgili yerlerin duyarsızlığına tepki olarak köy girişlerine "Susuzluk nedeni ile satılık köy" tabelasını astıklarını belirten Köy Muhtarı Arslan, "Suyun olmadığı yerde yaşam olmaz. Suyun olmadığı yerde temizlik olmaz. Temizlik olmayınca da hastalıklar baş gösterir. İçme suyunu zor bulduğumuz köyde temizlik için dere suyunu kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu da ister istemez hastalıklara sebebiyet vermektedir. Ayrıca konutlar kanalizasyon bağlantıları evin arka kısmında bulunması gerekirken evin kapı girişi olan tarafta bağlantıları yapılmış. Bu nedenle kapı ve pencelerimizi devamlı kapalı tutmak zorunda kalıyoruz" şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.
Köylerindeki sıkıntı nedeni ile içme suyu ihtiyaçlarını köylerine 2 kilometre uzaklıktaki çeşmeden kovalarla taşıyarak gidermeye çalıştıklarını belirten Mehmet Özel, Abdullah Elgörmüş ve Mahmut Özel adlı vatandaşlar ise, "Her gün çoluk, çocuk erkek bayan demeden kovalarla su taşıyoruz. Bu görüntüde utanç verici bir durumdur" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.