8
Eylül
2024
Pazar
ERZİNCAN

Acil servis yenilendi

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle Erzincan Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Yeni Acil Serviste incelemelerde bulunan Milletvekili Karakelle hastalara ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle beraberinde Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Devlet Hastanesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Yeni Acil Servis hizmet binasını inceleyen Milletvekili Karakelle Başhekim Muzaffer Çakmak’tan hastanede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret dolayısıyla bir açıklama yapan Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Çakmak; “ 1983 yılında yapılmış olan eski acil binasının yerinin değişmesi gerekiyordu. Bu maksatla biz 2005 yılında yapılmış olan ve şimdiye kadar koroner yoğun bakım olarak hizmet veren binayı Acil Servis olarak değiştirdik. Bundan sonra Erzincan halkına yeni düzenlemiş olduğumuz Acil Servis binasında hizmet vermeye çalışacağız. Bu vesile ile hastanemizi ziyaret eden sayın milletvekilimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Milletvekili Karakelle ise AK Parti iktidarında tüm Türkiye’de sağlık alanında büyük gelişmelerin yaşandığını belirterek; “ Yeni açılan Acil Servis binasını ziyaret etmek için geldik. Erzincan Devlet Hastanesi’nde çok güzel hizmet veriliyor. Bu vesile ile Sağlık İl Müdürümüze, hastane başhekimimize ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Erzincan’da artık 2 tane hastanemiz var. Biri Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi diğeri ise Erzincan Devlet Hastanesi’dir. Bu iki hastanemizin iki ayrı başhekimi var. Tüzel kişilikleri korunmak kaydıyla müşterek çalışıyor bu hastanelerimiz. Bu iki hastanemizin koordineli çalışmasıyla Erzincan’da sağlık alanında bir problemimiz olmayacaktır. Her iki hastanemizin başhekimleri Erzincan halkı için çok güzel çalışıyorlar. Yeni Acil Servis binasının Erzincan için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

ERZİNCAN SAĞLIK ALANINDA CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Milletvekili Karakelle son günlerde Erzincan Devlet Hastanesi’nin kapanacağı konusunda ortaya çıkan söylentilerin doğru olmadığını söyleyerek, bu tür söylentilerin Erzincan halkını üzdüğünü ifade etti.

Karakelle, “ Erzincanlı hemşehrilerimizi birileri çok yanlış bilgilendiriyor. Bu yanlış bilgiyi verenlerin de bir art niyet taşıdıklarını düşünmüyorum fakat konu hakkında yeterli bilgileri olmadığını zannediyorum. Erzincan Devlet Hastanesi’nin kapanacağı konusunda tereddüt içinde olanlar gerekli bilgiyi hastanelerimizin başhekimliklerinden öğrenebilirler. Asla böyle bir şey yoktur. Erzincan Devlet Hastanesi hizmetine devam ediyor ve devam edecek. Kimsenin bu konuda tereddütü olmasın. Erzincan’da sağlık alanında yapılan yatırımlar ile bu bölgede Erzincan sağlık alanında bir cazibe merkezi haline gelecektir. Erzincan Devlet Hastanesi’nin acil servis bölümü de kapanacak deniliyordu. Fakat bu söylentilerin boş olduğu ortaya çıktı. Erzincan Devlet Hastanesi’nin acil servis bölümü yenilendi ve daha da modern hale geldi. Erzincanlı hemşehrilermizin gönülleri rahat olsun. Erzincan Devlet Hastanesi kapanmayacak. Kapanmayı bir kenara bırakalım hizmetlerine artarak devam edecektir. Kapanan 13 Şubat Devlet Hastanesi ile ilgili olarak henüz bir çalışmamız yoktur. Sağlık Banklığı orayı sağlık hizmetleri konusunda veya farklı bir şekilde değerlendirecektir. Şu anda zaten Erzincan’da hastaneler noktasında bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Hatta Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı 200 yataklı ek bir bina yapmayı da düşünüyor. Bunun da çalışmaları devam ediyor. Dünya Göz Hastanesi de Erzincan’da açılacak. Bu konuda yeni bir kampus alanı oluşturulacak ve yeni bir bina yapılacak. O zaman Erzincan sağlık alanında bir cazibe haline gelecek ve Erzurum’dan Sivas’tan Erzincan’da hastalar gelecek. O günler uzak değil. Ben hemşehrilerimin biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 18:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?