8
Eylül
2024
Pazar
ERZİNCAN

Buğday meydanı yenilenecek

BUĞDAY MEYDANI YENİLENECEK

Erzincan Belediyesi, kentsel dönüşüm ve rehabilitasyon çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

Buğday Meydanı için geliştirilen proje, bölge esnafı ile birlikte değerlendirilerek şekilleniyor. Buğday Meydanı esnafı ile bir araya gelen belediye yöneticileri, bu bölgede düşündükleri yenilikleri ve geliştirilen projeyi, esnaf ile paylaştı.

Bu alanın gelişen bir kent için iç açıcı bir yapıya sahip olmadığını söyleyen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bu alanı da şehirde geliştirilen birçok projede olduğu gibi yine bölge esnafı ile taraflar ile birlikte, görüş alış verişi yaparak, tartışarak, birlikte fikir geliştirerek yenileyeceklerini ifade etti. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır dışında programa Erzincan Belediye Başkan Yardımcıları ile İmar ve Fen İşleri Müdürlüklerinin teknik elemanları da iştirak etti.

Toplantıya davetliler arasında Esnaf Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, Ziraat Odası Başkanı Fethi İçer, Ticaret Borsası Başkanı Osman Keylan, Pazarcılar Odası Başkanı Servet Demir ve bölge esnafı da vardı. Buğday Meydanı için İmar Müdürlüğü tarafından geliştirilen projenin bir sunumla katılımcılara aktarıldığı toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Seyfullah Kaban ile Sami Mollaoğulları ve ardından Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır birer konuşma yaptılar.

Başkan Çakır konuşmasında bu alana kazandırmaya çalıştıkları yeni kimliğe özellikle vurgu yaparken bölgenin şehrimize yapışır bir yapıya kavuşturulmasını hedeflediklerini söyledi. Buğday Meydanında yapılması planlanan çalışmalar tartışmaya açıldı ve katılımcıların görüşleri dinlendi. Çalışmaların yapılacak ileriki toplantılarda şekilleneceğini ve bu yaz ayları içerisinde bu alanın rehabilitasyonunun tamamlanacağı ifade edildi.

BUĞDAY MEYDANI YENİLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 08:44:04
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 18:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?