Çayırlı ilçesi Kaymakamı Abdullah Akdaş, ekonomik anlamda geri kalmışlık zincirini kıramayan bölgenin tek kurtuluşunun sulu tarım ve meyvecilik olduğunu söyledi.
Verimli bir ova içerisinde kurulmuş bir yerleşim merkezi olmanın büyük avantajlar sağladığını belirten Kaymakam Abdullah Akdaş," Böyle verimli topraklarda insanlar herşeyi üretebilir. Önemli olan inanmaktır. Çayırlı'da ben bu ufku gördüm. Hayvancılığın dışında tarım ve sebzecilik artık ilçede çağdaş ölçülerde yapılmaya başlandı. Geliştirdiğimiz yeni projeler yöre çiftçisince benimsenip anında uygulanıyor ve de istediğimiz verimide alıyoruz. İyi iller yaptığımızdan kuşkumuz yoktur."dedi.
Çayırlı'da uzun yıllardır yaşanan ve bir türlü önlenemeyen göç olayını durdurabilmenin yegane çaresinin tarım ve hayvancılığın modern usullerle yapılmaktan geçtiğinı vurgulayan Kaymakam Akdaş," Mevcut su kaynakları dikkate alındığında ve ilçe iklimi göz önüne bulundurulduğunda Çayırlı'da meyvecilik alanında bir takım çalışmaların yapılması gerekir düşüncesindeyim. Yöremizde uygun ortam olmasına rağmen meyvecilik sektörü çok gelişmemiştir. Yaklaşık 1 yıldır yaptığımız çalışmalarda meyve yetiştiriciliği konusunda vatandaşlarımızı teşvik ediyoruz. Sivas-Erzincan Kırsal Kalkınma Programı çerçevesinde ilçe genelinde örnek meyve bahçeleri kurmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı da bu konuda bilinçlendiriyoruz. Meyve yetiştiriciliğinin bölgeye özgü bir durum olduğundan bu konudakiaraştırmalarımızı sürüdüryoruz. Özellikle Ceviz, Elma ve Kiraz yetiştiriciliğinin getirisi olukca yüksektir.Buna yönelik projeler geliştirmek aşamasındayız."diye konuştu.
Sınırlı imkanlara sahip bir bölgede proje geliştirmenin zor bir iş olduğunun altını çizen Kaymakam Akdaş," Ama bizler bunları aşmak için buralara gönderildik. Bölge insanını ekonomik anlamda güçlendirilmesi için alternatif projeler üretmek çabasındayız. Hayvancılığı Geliştirme Projesi, Patates Projesi, Süt Birliği Kurma Projesi, Meyveciliği Geliştirme Projesi vb. ilçenin ekonomik çıkmazadan kurtulması için öncelikle yöre çiftçisinin gelir düzeyinin yükselmesinde önemli bir gelir kaynağı olacak olan bu projleri birer birer uygulamaya koyduk. Çayırlı ekonomisinde önemli bir yere sahip meyvecilik sektörünün ilçe genelinde yapılacak eğitici çalışmalarla birlikte üretim açısından önemli adımlar atılabilecektir. Çayırlı'da yetiştirilmesi planlanan ceviz, elma ve kiraz gibi meyvelerin pazarlama problemlerinin araştırılması ve nevcut problemlerinde çözüm yollarının alternatif olarak geliştirilmeside hedeflenmiştir. Meyve yetiştiriciliğinde yaşanan en büyük sıkıntı yeyeri kaar kapama meyve bahçesinin kurulmamasıdır. Meyve yetiştiriciliğinde en önemli faktör olan bu yöntem kaliteyi de önemli bir şekilde etkilemektedir. İlçemizdeki vatandaşların büyük çoğunluğunun gelir kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Bu nedenle hem vatandaşalarımızın durumlarını iyileştirmek hemde meyveciliğin gelişmesini teşvik etmek amacıyla başlattığımız çalışmalar devam etmektedir. Çayırlı için yapılabilecek ekonomik faaliyetlerinde takipcisi olmaya devam edeceğiz. İnşallah devlet-vatandaş işbirliğiyle sürdürdüğümüz bu çalışmalar sonucunda ilçemiz hak ettiği konuma çok kısa bir zamanda gelecektir."diye konuştu.