8
Eylül
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan kara gömüldü

ERZİNCAN'DA KAR YAĞIŞI

Erzincan'da dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Eğitime iki gün ara verilen kent genelinde, kar seviyesi kent merkezinde 30 santime kadar ulaştı.

Erzincan genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde işyerlerine gitmek isteyen vatandaşlar, araçlarını bulunduğu yerden çıkarabilmek için büyük çaba sarfettiler. Kar seviyesinin 30 santimetreye kadar yükseldiği kent merkezinde Erzincan Belediyesi'ne ait karla mücadele ekipleri, aralıksız yağan kar altında çalışmalarına gece boyunca devam etti. Erzincan-Sivas, Erzincan-Gümüşhane ve Erzincan-Erzurum Karayollarında kar ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak veriliyor. Karayolları ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

EĞİTİME İKİ GÜN ARA VERİLDİ

Kar yağışı nedeniyle Erzincan Valiliği tarafından kent genelinde eğitim ve öğretime ara verildiği açıklandı. Sabah erken saatlerde yapılan açıklamada, okulların Perşembe gününe kadar tatil edildiği bildirildi. Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde 12 saattir devam eden, yaklaşık 30 santim kalınlığa ulaşan kar nedeniyle ve kar yağışının gün boyu devam edecek olması sebebiyle il merkezinde, Üzümlü ve Çayırlı İlçelerindeki İlk ve Orta dereceli okullar 15 Şubat 2011 Salı günü 1 gün süreyle Valiliğimiz tarafından tatil edilmiştir."

Öte yandan, kar tatiline sevinen çocuklar dev boyutlarda kardan adam yaparak oyun oynadılar.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 14:09:00
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 15:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?