Erzincan Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinde bölge illerindeki okulların eğitim öğretim malzemesi üretilerek gelir sağlanıyor.
Erzincan'da adeta fabrika gibi çalışan Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin mobilya ve metal işleri atölyelerinde Erzincan ve bölge illerdeki okulların eğitim öğretimi için gerekli olan tüm donanım malzemesi üretiliyor.
Okulun Mobilya Bölüm Şefi Suat Kolat, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 61 yıl önce kurulan okulun bugün bölgenin vazgeçilmez bir kuruluşu haline geldiğini belirtti.Kolat" Gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerekse Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bölgedeki okulların sıra, masa, kütüphane dolabı, öğretmen kürsüsü, sınıf dolabı, yazı tahtası, bilgisayar masası vb. tüm donanımların sipariş üzerine okulumuz Döner Sermaye İşletmesi tarafından birinci sınıf işçilik yapılarak okulların hizmetine sunulmakta. 2006-2007 eğitim öğretim yılında okulumuz mobilya ve metal işleri atölyelerinde Erzincan başta olmak üzere Erzurum, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli ve Elazığ illerindeki okullar için 500 bin ytl tutarında malzeme üretimi gerçekleştirilmiştir."dedi.
HEDEF CİRO 1 MİLYON YTL
Geçen yılki çalışmalar sonucu elde edilen 100 bin.ytl'lik gelirin yüzde30'unu Milli Eğitim Bakanlığına, yüzde 30'unu çalışan personel ve öğrencilerine yıl içerisindeki çalışmalarıyla orantılı olarak dağıtıldığını vurgulayan Kolat," Geri kalan yüzde 40 oranındaki miktarla da okulun ihtiyaçları karşılanıyor. Geçtiğimiz 2006-2007 eğitim döneminde 20 öğrenci 10 personel olmak üzere toplam 30 kişi çalışmıştır. Yaz tatilinde çalışan öğrencilerimize aylık olarak her ay 225 ytl ödendi. Bu öğrencilerimize eğitim sezonu içerisinde de 80 ytl harçlık verilmiştir. 2007-2008 eğitim yıllında da ciromuzun 1 milyon ytl olmasını hedefliyoruz. Yine bu dönemde 40 kişiyle çalışmalar sürdürülmektedir. Şuan okulumuzda il merkezindeki çeşitli okullara verilmek üzere bin 500 adet öğrenci sırası, 50 adet yazı tahtası, 50 adet öğretmen kürsüsü ve 50 adette sınıf dolabı imal edilmektedir. Bu çalışmamızın mali bedeli ise yaklaşık 200 bin ytl'dir. Döner Sermaye İşletmesinin amacı öğrencilere eğitimlerinin yanısıra üretim faaliyetlerinde bulunmalarını sağlamak, onları iş hayatına hazırlamak ve onlara maddi olarak da kazanç sağlamaktır"dedi.