8
Eylül
2024
Pazar
ERZİNCAN

Kar kabusu sürüyor

ERZİNCAN’DA KAR YAĞIŞI

Erzincan ve ilçelerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 58 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kent merkezinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle Ankara’dan kalkan Anadolu Jet’e ait yolcu uçağı Erzincan Havaalanına iniş yapamayınca Erzurum Havaalanı’na indi.

Kar yağışı Erzincan'ı etkisi altına aldı. Erzincan ve ilçelerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 58 köy yolu ulaşıma kapandı. Gece saatlerinde başlayan yağış sonrası İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği´ne ait 5 ekip, toplam 375 kilometrelik mesafede karla mücadele çalışması yapıyor. Yağışla birlikte Çayırlı ilçesinde 2, Kemah'ta 5, Kemaliye'de 10, Otlukbeli'nde 1, Refahiye'de 30, Tercan'da 5 ve Üzümlü ilçesinde 5 olmak üzere toplam 58 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzincan’a bağlı şehirlerarası karayollarında ulaşım güçlükle yapılıyor.

Erzincan kent merkezinde de etkisini gösteren kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Karayollarında da ulaşımın aksamaması için karla mücadele ekiplerinin çalışması sürüyor.

Öte yandan Sabah saat 8’de hareket etmesi gereken Türk Hava Yolları’nın Erzincan seferi iptal edildi. Öğlen saatlerinde Ankara’dan havalanan Anadolu Jet’e ait yolcu uçağı olumsuz hava şartları nedeniyle Erzincan Havaalanına inemedi.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin azalmasından dolayı Erzincan’a inemeyen uçak Erzurum’a yöneldi. Erzurum havaalanına inen uçak yolcuları otobüslerle Erzincan’a geldiler.

ERZİNCAN’DA KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 17:25:00
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 17:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?