8
Eylül
2024
Pazar
ERZİNCAN

Patates çiftçisine eğitim

KARATUŞ KÖYÜNDE PATATES YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü bir zamanlar patates yetiştiriciliğinde Erzincan’da söz sahibi köylerden birisi olan Karatuş köyünde patates yetiştiriciliğini yeniden canlandırmak için harekete geçti.

Tarım İl Müdürlüğü köyde patates yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla köyde eğitim ve yayım çalışmalarını sürdürüyor. Erzincan merkeze bağlı Karatuş köyünde, İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi teknik elemanları düzenledikleri eğitim programında çiftçilere patates yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları hakkında bilgi verdiler.

Eğitimde konuşan Bitki Koruma Şube Müdürlüğü teknik personellerinden Muhlis Yamaç, patates yetiştiriciliğinde karşılaşılan önemli sorunlar üzerinde durarak, üretimin bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Eğitimde, patateste tohumluk seçimi, ekimi, gübreleme, hastalık ve zararlılar mücadele ve hasattı hakkında bilgi verildi. Patates yetiştiriciliğine ilgili olan köy çiftçisi verilen bu eğitimle daha bilinçli yetiştiricilik yapacaklarını belirtti. Toplantıda çiftçilerin soruları da yanıtlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 09:11:05
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 17:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özcan ARIKAN IP: 88.254.62.xxx Tarih : 4.05.2011 12:26:31

Bu söylenenlere inanmayın. 2004 yılında yasakçı zihniyet. Patatesin ana vatanı olan nevşehir derinkuyu ilçesinde trilyonlarla ifade edilen çiftçinin öz malı sermayesini paslanmaya ve çürümeye terkeden aynı zihniyettir. Bir yasa koyarsın 2004 yılında olduğu gibi yasaklarsın ekimi yörede ve yasaklanan noktanın etrafınada 500 metre güvenlik şeridi çekersin işte yöre halkı ekim yapamadığı için biter. Aslında biten Türkiye olur ama nerde bunu görecek siyasi göz. her şey yukarı iyi anlatılır ve sorun yok. Elektrik borçlarını sorun O yöre halkına fikir edinirsiniz. Sadece benim zararım bir çiftçi olarak 500.000 dir yıllık ekim yapamadığım için. Bir patatesin yetişip olgunlaşması için 4 ay sürekli toprak altında kalması lazım, erzincan ilinde 4 ay güneş gören bir yer var mı? Ve bu ürüne yönlenen çiftçi yine yasakçı zihniyetle karşılaşırsa ne yapacak. Bataklık kapıda ödenemeyen elektrik borçları. Tahsil edilemeyen ürün alacakları. Yıllardır anlattık Hollada modelini ama nerde. Evet patates çok karlı bir üründür. Ufku görmezsen vay haline çiftçi.....