8
Eylül
2024
Pazar
ERZİNCAN

SGK’daki turnike sistemine tepki

SGK’DAKİ TURNİKE SİSTEMİNE TEPKİ

Erzincan’da Sosyal Güvenlik Kurumu’nca başlatılan turnikeli giriş sistemi, tepki çekti. Türk Büro - Sen İl Temsilcisi Emin Turan, yaşanan aksaklıkların defalarca dile getirilmesine karşın turnike sisteminin devam etmesi halinde eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının yaşadığı sorunlarını dile getiren Türk Büro - Sen İl Temsilcisi Emin Turan, “Vatandaşların Sosyal Güvenlik kapsamında her türlü problemleri çözmek için çalışırken, SGK çalışanlarının problemlerini çözmek için kurum idarecileri aynı çabayı göstermemektedir. Kurumumuzda aksaklıkları defalarca sendikalar ve çalışanlar tarafından dile getirilmesine, hatta defalarca idarecilerle görüşmememize karşın sorunlara çözüm bulunamadı. İdareciler, diyalog yollarını kapatarak, bizlere alanlara inmekten başka yol bırakmadı. Kurumumuzda turnike sistemi uygulaması başladığından bu güne kadar çalışanların ekonomik ve can güvenliği problemleri çözülemedi. Kurumlarda meydana gelecek olası bir yangın, deprem ve benzeri bir afette kurum çalışanlarının dışarı çıkmaları turnikeler yüzünden mümkün görünmemektedir. Oluşabilecek böyle bir felakette biz çalışanların can kaybını, kurum yetkilileri nasıl ödeyecek. Yangın merdivenleri kilitli bulunmakta, memurlar adeta esaret altında gibi güvenlikleri hiçe sayılarak çalışmaya mahkûm edilmektedir. Giriş ve çıkış saatlerini kontrol etmek için konulan turnikeler, çalışanın hakkını gasp eden bir makine haline gelmiştir. Kurum çalışanlarının yapmış olduğu fazla çalışmalarını kesmekte geç saatte ayrılmalarına rağmen daha erken saatler kaydedilmektedir. Çalışanların ekonomik olarak kayba uğramasına sebebiyet vermektedir. Üstelik mesai ücreti 2.14 kuruş gibi komik bir rakamdır. Emeğimizin karşılığını günümüz koşullarına uygun makul bir ücrete getirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Bu güne kadar sayısız eylem yaparak turnikelerde uygulanan ve fazla mesai ücretlerine endekslenen uygulamaya dur demeye çalıştıklarını kaydeden Turan, “Sürekli diyalog arayışımız olmasına karşın bu güne kurum yöneticilerince somut bir adım atılmamıştır. Bırakın sorun çözmeyi, aksine hak ettiğimiz fazla mesai ücretlerini geriye dönük borç çıkartma yöntemi arayışına girmişlerdir. Bilindiği üzere Ankara'daki sendika şubelerimizin konuyu gündeme getirerek, kamuoyuna duyurmak ve problemlerin çözümü için 46 gündür sürdürdükleri eylem bugün SGK Başkanlığı önünde devam etmektedir. Bizlerde buradan arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını, problemlerimizin ortak olduğunu, yanlarında olduğumuza ve bundan sonra sendikamızın alacağı her türlü eylem ve kararları uygulayacağımızı buradan sizler aracılığıyla tüm kamuoyuna duyururuz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 13:42:04
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 14:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?