Erzincan genelinde bulunan yaklaşık 44 tavuk üretim çiftliği kesimhane olmaması nedeniyle kapanırken, tavuk yetiştiricileri bu sorunun biran evvel çözüme kavuşturulmasını istiyor.
Canpi Tavuk Entegre Tesisinin mahkeme süreci uzadıkça, tavuk üreticilerinin de mağduriyeti her geçen gün artıyor. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tesisin İl Özel İdaresi tarafından alınması durumunda tesis Et ve Balık Kurumu devir edilerek işletilmesi amaçlanıyor.
Et Balık Kurumu mevcut tesisi çalıştırması durumunda, bölgedeki tavuk üretim çiftlikleri yeniden aktif hale gelecek. Erzincan genelinde de 60’ın üzerinde tavuk üretim çiftliğinin bulunduğunu, Organize Sanayi Bölgesinde ki tesisisin 2 yıldır faaliyette olmaması sebebiyle, Erzincan ve çevre illerdeki üretim çiftliklerinin kapandığını ifade eden tavuk üretim çiftliği sahibi Refik Aslan, üreticilerin çok zor durumda olduğunu, satışı gündemde olan tesisisin mahkeme sürecinin biran evvel çözüme kavuşturularak, yeniden çalışır pozisyona getirilmesi gerektiğini belirtti.
2008 yılının sonundan itibaren çiftliklerde üretim yapılmadığına değinen Aslan, kapanan Canpi Tavuk Entegre Tesisinin Özel İdare tarafından alınmasının gündeme geldiğini fakat mahkeme sürecinin uzaması sebebiyle mağduriyetlerinin arttığına değinerek, “Yargının bu ülkede ne konumda olduğunu biliyoruz. Mahkemeler uzadıkça uzuyor. Netice vermeyeceğini anladık. Yetkililerin bu işe el atmasını istiyoruz” dedi.
Tavuk üretim çiftliklerinin genel sıkıntısını, kesimhane olmayışına bağlayan Refik Aslan, “Kapalı bulunan çiftliklerin hepsi piliç üretimi yapıyor. Üretim yapalım ama nereye kestireceğiz. Bunu aşmamız içinde Et Balık Kurumu’nun bu kapanan tesisi işletmesini istiyoruz. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’ın girişimleri sonucu kapanan tesisisin Et Balık Kurumuna devir edilmesi adına çalışmalar yapılıyor. Bu Erzincan’ın kurtuluşu demektir. Amacımız, yetkililerin bu işe el atarak bir çözüm bulmasını istiyoruz. Bu süreç uzayacak durumda. Yeni bir kesimhane yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.