8
Eylül
2024
Pazar
ERZİNCAN

Umre ziyaretçileri uğurlandı

ERZİNCAN’DA UMRE ZİYARETÇİLERİ UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Umre ziyaretinde bulunacak olan kafile dualar arasında uğurlardı.

Kara yoluyla Erzurum’a uğurlanan Erzincan kafilesi ardından havayoluyla Cidde’ye gitti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Umre Organizasyonları devam ediyor. Umre ziyaretinde bulunacak olan Erzincan kafilesi Terzibaba Camii önünden dualar arasında uğurlandı. Umre ziyaretinde bulunacak olan vatandaşlar yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşandı.

122 kişilik Kafile kara yoluyla Erzurum’a ardından da hava yoluyla Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine gitti. Belediye Başkanı Yüksel Çakır’da umrecileri uğurlamak üzere gelenler arasındaydı. Kutsal Mekanları ziyaret etmek üzere yola çıkanlara Erzincan Belediyesi adına hediyeler veren Başkan Çakır, her bir umre adayını tek tek ziyaret etti ve dualarını talep etti.

İl Müftüsü Burhan İşliyen Umre yolculuğu hakkında açıklama yaptı. Müftü İşleyen açıklamasında “Umrecilerimizin ikinci kafilesini göndermeye başladık. Aynı zamanda 270 kişilik birinci kafile, kısa dönem göndermiş olduğumuz umreciler Erzincan’a dönüyorlar. Birinci giden kafile 15 gün kaldılar. İkinci olarak gönderdiğimiz kafilede iki hafta kalacaklar. İkinci kafilenin Erzincan’a gelişinin ardından üçüncü ve dördüncü umre kafilelerini de kutsal topraklara yolcu edeceğiz. Umrecilere makbul bir ibadet yaparak sağlık ve selamet içerisinde Erzincan’a dönmelerini temenni ediyoruz. Kutsal topraklara giden ikinci kafilenin içerisinde annem, kız kardeşim ve erkek kardeşim de var.Onlara da makbul umreler diliyoruz.” dedi.

ERZİNCAN’DA UMRE ZİYARETÇİLERİ UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 08:55:05
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 09:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?