22
Aralık
2024
Pazar
ERZURUM
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Tarihçe

Fakültemizin kurulması Bakanlar Kurulunun 30.05.1997 tarih ve 97/9535 sayılı kararnamesi ile kararlaştırılmış olup, bu karar 04.07.1997 tarih ve 23039 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Daha sonra 25.08.1997 tarih ve 7890-16213 sayılı kararname ile Eczacılık Fakültesi Dekanı atanmış, kuruluş çalışmalarına fiilen başlanmıştır. 1998-1999 eğitim-öğretim yılından itibaren fakültemize öğrenci alınmaktadır. Fakültemiz halen Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü ve Eczacılık Teknoloji Bölümü olmak üzere 3 Bölüm ve bunlara bağlı Analitik Kimya, Biyokimya, Farmasötik Mikrobiyoloji, Farmakognozi, Farmasötik Toksikoloji, Farmasötik Kimya, Farmakoloji, Farmasötik Botanik, Eczacılık İşletmeciliği ve Farmasötik Teknoloji Anabilim Dallarından oluşmaktadır. 2009 Mart Ayı itibariyle fakültemizde 3 Profesör, 2 Doçent, 4 Yrd. Doçent, 2 Okutman ve 15 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. 1998-1999 Eğitim - Öğretim yılından itibaren fakültemizden 197 öğrenci mezun edilmiştir. 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında halen eğitimini sürdürmekte olan toplam 172 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Lisans eğitimi kalitesini üst seviyelerde tutmak amacıyla, fakültemiz ve üniversitemiz öğretim üyelerimizin yanı sıra değişik üniversitelerinden gelen kıymetli öğretim üyeleri ile de Farmasötik Teknoloji, Farmasötik Toksikoloji, Farmasötik Kimya gibi lisans derslerinin yanı sıra aynı zamanda, yüksek lisans ve doktora derslerini de yürütülmektedir. Fakültemizde her ana bilim dalının araştırma laboratuvarı mevcut olup, bu laboratuvarlarda lisansüstü çalışmaları yapılmakta, bunun yanı sıra doktora sonrası araştırma projeleri ve öğrenci laboratuvarları da yürütülmektedir. Fakültemizde bulunan beş (Farmasötik Kimya, Hücre Kültürü, Analitik Kimya, Biyokimya, Farmasötik Teknoloji, Farmakognozi, Mikroskopik ve Farmasötik Botanik) anabilim dalının araştırma laboratuvarlarının alt yapısı yeterli olup, küçük ve çok amaçlı laboratuar cihazları ve sarf malzemeleri mevcuttur. Öğrencilerimizin eğitim-öğretimi için her türlü laboratuvar, barınma ve sosyal olanaklar mevcut olup üst düzey bir lisans eğitimi verilmektedir. Fakültemizde öğrencilerimize hizmet veren 20 bilgisayar kapasiteli Bilgisayar Laboratuarı ve Fakülte Kütüphanesinden öğrencilerimizin istedikleri zaman yararlanma imkanları vardır. Ayrıca öğrencilerimiz, üniversitemizin futbol, basketbol, tenis, masa tenisi, yüzme, folklor gibi sportif ve kültürel faaliyetlerine katılmaktadırlar.
 

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Adres2 :Erzurum
Posta Kodu :25240
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.