8
Eylül
2024
Pazar
ERZURUM

90 bin askerin anısına kardan heykel

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri, 1. Dünya Savaşı’nda 1915 yılında Sarıkamış’ta donarak şehit olan 90 bin askerin anısına kardan heykel yapıyor.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri, Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında, Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan askerlerin anısına kardan heykel yapıyor. Rektörlük binası önünde çalışmalara 7 gün önce başlayan öğrenci ve öğretim elemanları, Erzurum’daki aşırı soğuğa rağmen çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.
Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Araştırma Görevlisi Serap Bulat, amaçlarının askerlerin o anda yaşadıkları hisleri anlatmak olduğunu söyledi. Bunu, karla ifade etmenin önemli olduğunu belirten Bulat, "Eğer kar değil de başka bir malzeme kullansaydık, bunları anlatamazdık. Bu şekilde Sarıkamış’ta donan askerleri daha iyi ifade ettik. Heykeli üşüyerek yapıyoruz, ama bizim üşümemiz onların yaşadıklarının yanında hiçbir şey" diye konuştu.
Sürekli kar içinde çalışan öğrenciler ise, heykeli yaparken, askerlerin aşırı soğukta yaşadıkları acıyı hissettiklerini, bu nedenle duygulu anlar yaşadıklarını belirtti. Öğrenciler, heykeli görenlerin de aynı duyguları hissedeceğine inandıklarını dile getirdi.
Erzurum
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 13:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?