8
Eylül
2024
Pazar
ERZURUM

Çiftçiler patates sorununu görüştü

Erzurum’da bir kıraathanede düzenlenen toplantıda patates satışlarındaki sorunlar görüşüldü.
Kombina Mahallesi’ndeki Birlik Kıraathanesi’nde Erzurum Sebzeciler Odası Başkanı Necati Yıldızer ile biraraya gelen çiftçiler, sorunlarını dile getirdi.

Çiftçiler, Erzurum’da üretilen tonlarca patatesin depolarda kaldığını belirterek, "Esnafın elindeki paralar Nevşehir’den getirilen patateslere gidiyor. Özellikle kamu kurum ve kuruluşları toplu patates alımları için Erzurum Sebzeciler Odası’na teklif getirirse bu sorun ortadan kalkar" dediler.

Kentte patatesin en fazla üretildiği Dadaşköy civarında kanalizasyon sularıyla tarlaların sulandığı iddialarının patates satışlarını önemli derecede etkilediğini vurgulayan Erzurum Sebzeciler Odası Başkanı Necati Yıldızer ise, "Biz bu konuda Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer’in yanına hazırladığımız dosyalarla gittik. Dadaşköy civarında tarlaların kanalizasyon sularıyla sulanmadığını, ancak bu civarda temiz suya ihtiyaç olduğunu ilettik. Onlar da bu civarda arıtılmış su tesisi yapılması için çalışmalar yapacaklarını söylediler" diye konuştu.

ERZURUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 09:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?