8
Eylül
2024
Pazar
ERZURUM

Doğulu işadamları bir çatı altında toplandı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde iş adamları derneklerinin birleşerek kurdukları Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu’nun (DASİDEF) dün yapılan 1. Olağan Genel Kurul toplantısının ardından bugün yönetim kurulu üyeleri basına tanıtıldı.

Erzurum, Erzincan, Bingöl, Van, Ağrı, Kars, Bayburt, Bitlis, Ardahan ve Muş’taki sanayici ve iş adamları derneklerinin biraraya gelerek oluşturdukları DASİDEF’in yeni yönetim ve denetim kurulları, bugün Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde (DAGC) düzenlenen toplantıyla açıklandı. Bölgenin milli gelirden aldığı pay itibariyle Türkiye’nin en fakir yöresi olduğunu ifade eden DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Urvasızoğlu, "Federasyonumuzda bulunan 10 ilimiz; 2000 yılı verilerine göre 4 milyon 312 bin 699 nüfusa, 109 bin 342 kilometrekare yüzölçümüne, 88 ilçe, 183 belediye ve 4 bin 505 köye sahiptir. Bölgemiz milli gelirden aldığı pay itibariyle yurdumuzun en fakir yöresidir. Avrupa Birliği sürecinde önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde bölgeler arası gelişmişlik farkının düzeltilmesi ve kırsal nüfusun azaltılması konusunda adından en fazla söz edilecek iki bölgeden birisidir. Bizler aynı bölgenin kader birliği içindeki iş adamlarıyız. AB sürecinde lehte veya aleyhte en fazla etkilenecek grubuz. Bu noktadan hareketle bölgemizdeki illerin topyekün kalkınması için ortak mücadele kararı aldık. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk iş adamları federasyonunu kurduk" dedi.

Başkanlığına Haluk Urvasızoğlu’nun seçildiği DASİDEF yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor:

"Genel Sekreter Yunus Polat, Başkan Yardımcısı Ünal Şahin, Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Veysel Dikici, Mali İşler Sorumlusu Fevzi Polat, 3. Başkan Yardımcısı Ümit Sudaş, Üye Murat Yıldız, Yaşar Akaslan, Mehmet Karaca, Şerafettin Aydemir, Denetim Kurulu Üyesi Kasım Kılıç, Ayetullah Şimşek ve Ahmet Koçlar."

Erzurum-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 14:24:19
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 15:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?