Türkiye’de sayıları yaklaşık 8,5 milyonu bulan Engellilerin, engelsiz yaşama taleplerinin artması ve toplumun giderek bilinçlendirilmesine paralel olarak toplum hayatına katılmalarını kolaylaştıracak kanun, yönetmelik ve kurumlar çoğalıp gelişiyor.
Engeliler, iş kanununa göre, orta boy işletmelerde engelli işçilere uygun iş verme zorunluluğunun getirilmesi, il özel idaresi kanunu tarafından özürlülerin oy kullanmasına yönelik kolaylıkların getirilmesi ve sağlık güvenlik önemlelerinin getirilmesi ile gün egçtikçe sosyal hayatın içinde yer alıyorlar. Sadece fiziki engelleri olup hayatta birer engel olarak görülmek istemeyen engelliler, acıma ve merhamet duygusu ile karşı karşıya kalmak ve engelli ile sağlık ayrımı yapılmasını istemiyorlar.
Engelli vatandaşlar, sadece iş alanında değil sportif faaliyetlerde de artık daha aktif hale geldiler. Türkiye Bedensel Engeliler Spor Federasyonu ve Türkiye Engeliler Platformu atarfından organize edilen bir çok spor faaliyetine katılan Engelli vatandaşlar, atletizm, yümze, basketbol, okçuluk Ampute futbol, bilek güreşi gibi alanlara yöneliyor.
Bedensel Engelli vatandaşlar, bu spor faaliyetlerinin çoğunda ülkemizi uluslarası alanda da temsil ediyorlar. Eneglli olmanın bir sorun olarak teşkil edildiği günümüzde, bedensel engeli bulunan vatandaşların, toplumsal yapı içerisinde farklılıklar gösteriyor. Bu farklılıklar kentsel ve kırsal sorunlar olarak ikiye bölünmüş bir biçimde değişiyor. İnsanca yaşama adına açısında özürlü insanların, kişisel, sosyal ve ekonomik hakları günümüzde geliştirilmeye çalışılıyor. Bu çerçevede bir çok projelerden “Çağdaşlaştırma Projesi”, özürlü vatandaşların her yönden güçlendirici programlar geliştirmeye çalışarak çağdaş politika çizgisini olşturmaya çalışıyor. Bu tür projeler bedensel engelli vatandaşların, gün geçtikçe toplum hayatında daha aktif olmasını sağlıyor.