8
Eylül
2024
Pazar
ERZURUM

Erzurum 10 Ocak'a kilitlendi

Üniversitelerarası 2009 Kış Olimpiyatlarının yapılacağı kentin tespiti öncesi beraberinde Vali Celalettin Güvenç, Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Spor İl Müdürü Fatih Cintımar, Teknik Komite Üyesi Fuat Kulaçoğlu ile birlikte Belçika’nın Brüksel Kenti’ne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, “Brükselde önemli gelişmeler yaşandı. Kararın açıklanacağı 10 Ocak öncesi yapılacak çalışmalar ise sürüyor” dedi.

Merkezi Brüksel’de bulunan Dünya Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU) heyetinin büyük ilgisi ile karşılaştıklarını anlatan Başkan Küçükler, heyette bulunan teknik ekibin olimpiyatlara hazırlık konusunda önemli bilgiler edindiğini söyledi.

Olimpiyatların Erzurum’da yapılması konusunda Brüksel Büyükelçisi Erkan Gezer’in büyük desteklerini gördüklerini ifade eden Başkan Küçükler, Erzurum’a destek için FISU’da karar merkezinin başında bulunan üyelerin bağlı oldukları ülkelerde de büyükelçiler aracılığı ile lobi faaliyetlerinin yürütüleceğini kaydetti, Başkan, şunları söyledi:
“ Çin ile birlikte talip olduğumuz kış olimpiyatları öncesi yaptığımız çalışmalarda önemli mesafeler alındı. 10 Ocak’ta Avusturya’nın İnsburg kenti’nde olimpiyatın yapılacağı ülkenin açıklanmasından hemen önce Palandöken’i tanıtacağız. Bu amaçla hazırlanan sunu tamamlanmak üzere. Olimpiyatların Palandöken’de yapılma şansı oldukça yüksek. 10 Ocak Erzurum için çok önemli bir tarih olacak.”





Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 16:47:30
Güncelleme :16 Aralık 2004 Perşembe 16:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?