16
Eylül
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum Polis Yüksekokulu yeni öğretim yılına başladı

2004- 2005 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Polis Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Erol Çöl, Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu’ndan iki yılda 330 polis adayının mezun olduğunu söyledi. Bu yıl 201 yeni polis adayının okula başladığını belirten Müdür Çöl, "Bundan böyle hali hazırda açık bulunan 26 polis meslek yüksek okulundan, her yıl 6 binin üzerinde yüksek öğrenimli polis memuru mezun olacağı düşünüldüğünde, ilerleyen yıllarda giderek emniyet teşkilatındaki tüm personel yüksek öğrenimli olacaklardır. Bu gelişme hem teşkilatımızın hem de ulusumuz açısından büyük bir önem arz etmektedir. Gelişen ve değişen dünya düzeninde çağın şartlarına paralel olarak, ülkemizin de yerini almasının zorunluluğu yadsımaz bir gerçektir" dedi.


Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ise, Türk Polis Teşkilatı’nın başarısıyla hiçbir zaman dünya polisinin gerisinde kalmadığını ifade ederek, "Türk Polisi’nin imkanları artık eskisi gibi değil. Kriminal laboratuarlarımız var. Polis, geçmişteki gibi zanlıdan suçluya değil, delilden suçluya giderek faili meçhul olayları aydınlatıyor. Başta polis meslek yüksekokulları olmak üzere, polis koleji ve hizmet içi kurs birimleriyle, top yekun ciddi bir eğitim ve öğretim revizyonu çalışmaları, çağın gereklerine uygun olarak artarak devam etmektedir" diye konuştu.


Törende daha sonra Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök tarafından "Hukukun temel ilkeleri ve polis" konulu yılın ilk dersi verildi.

iha-erzurum
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 13:36:04
Güncelleme :6 Ekim 2004 Çarşamba 17:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?