8
Eylül
2024
Pazar
ERZURUM

Hava kirliliği masaya yatırıldı

Hava kirliliğinin had safaya ulaştığı Erzurum’da, kirliliğin önüne geçilmesi için bugün bir toplantı düzenlendi.

Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Erzurum Vali Yardımcısı Hanlar İden, kent merkezinde Aralık ayında yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle hava kirliliğinin arttığını ancak 1. uyarı kademe sınır değerlerini aşmadığını söyledi.

Türkiye’de hava kirliliği ölçümlerine göre Erzurum’un, Kütahya ve Bursa’dan sonra 3. sırada yer aldığını ifade eden Vali Yardımcısı İden, "İlimizin daha fazla kirlenmemesi için vatandaşlarımız kalorifer kazanlarının yakma tekniklerine göre yakılmasına, kaliteli yakıt kullanımına ve yakma saatlerine uyulmasına dikkat etsinler" dedi.

Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunlarını Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Demircioğlu ise, "Erzurum’da hava kirliliği endişe edilecek boyutta değildir. Ancak kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız günün belli saatlerinde (16.00 - 19.00) kalorifer kazanlarının yakılması, trafiğin yoğun olması ve meteorolojik şartların olumsuzluğu da dikkate alındığında mecbur kalmadıkları müddetçe dışarı çıkmasınlar" diye konuştu.

Erzurum-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 10:15:02
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 16:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?