8
Eylül
2024
Pazar
ERZURUM

Nefes kesen çığ tatbikatı

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen çığ tatbikatı nefes kesti. Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği’nce yapılan çığ tatbikatında senaryo gereği çığ altında kalan bir kayakçı, nefes kesen bir operasyonla kar altından çıkartıldı.

 Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan çığ tatbikatında sivil savunma ekipleri, özel eğitilmiş köpeklerle birlikte kar altında kalan kayakçıyı buldu. Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu tatbikatta, çığ altından çıkarılan kayakçı, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Bölge Müdürü Yalçın Mumcu, kayak sezonunun başlamasıyla birlikte Erzurum Valiliği’nin talimatıyla Palandöken Kayak Merkezi’nde özel eğitilmiş çığ uzmanlarından oluşan ekipte görev aldıklarını bildirdi.

Mumcu, tatbikat sonrası yaptığı değerlendirmede, kayak merkezinde muhtemel kaza ve çığ olaylarında duruma hemen müdahale etmek için 7 kişilik ekiple hazır beklediklerini belirterek, "Ekipte Türkiye’nin birçok yerindeki çığ olayında görev almış uzman personelin yanı sıra arama köpekleri, kayak motoru ve ambulansımız hazır tutuluyor. Çığ arama kurtarma ekibimiz, kayak merkezinde sezon boyunca sürekli görev yapacak. Palandöken bu anlamda kayakçılar açısından son derece güvenli bir merkez. Muhtemel bir çığ afetine karşı ekiplerimiz anında müdahale edebilecek donanıma, bilgi ve tecrübeye sahiptir" diye konuştu.

erzurum
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 14:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?