8
Eylül
2024
Pazar
ERZURUM

Promosyonlu kömür satışları başladı

Aşırı soğukların yaşandığı Erzurum’da ısınma kaynağı kömürün kilo ile satışlarına başlandı. Kilo ile satışlarda 6 kilo kömür alana 1 kilonun ücretsiz verildiği belirtildi.

Uzun ve sert kış aylarının hüküm sürdüğü Erzurum’da, maddi imkansızlıklar nedeniyle ton olarak kömür alamayan vatandaşlar kilo ile kömür almaya başladılar. Bu doğrultuda Mahrukatçılar Sitesinde fırsatı değerlendirmek isteyen bir grup kömürcü esnafı ise kilo ile kampanyalı kömür satışı kampanyası başlattılar. Kampanyada kömürün kilosu 350 bin liradan satılırken, 6 kilo kömür alana 1 kilo bedava veriliyor.

Kış başında yarım ton kömür aldığını ancak onun da bittiği ifade eden 60 yaşındaki Osman Durmaz, "Parasızlıktan kömürü tonla alamıyorum. İki gün de bir buraya gelip kampanyalı kömürcümden az miktarda 6 kilo, bazen 15 kilo poşetlerle kömür alıp gidiyorum. Ne yapalım çok kömür almaya gücümüz yetmiyor artık" dedi.

Geçmiş yıllara göre satışların bir hayli düşük olduğuna değinen Annak Kömürcülük sahibi Muammer Annak ise, "Ton ile satış devri bitti. Artık kömürü de kilo ile satıyoruz. Vatandaşta para yok. Nadir olarak ton ile kömür alanlarda 4-5 taksit yapmamızı istiyor. En iyisi sürümden kazanmak. Kömürde kilo kampanyası başlattık. 1 Kilo kömür 350 bin lira. 6 kilo alana 1 kilo da bizden bedava" diye konuştu.

ERZURUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 10:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?