8
Eylül
2024
Pazar
ERZURUM

Şoför ve muavinlere 'nezaket' kursu

Erzurum’da toplu taşımacılık yapan şoför ve muavinlere müşterilere nasıl davranılması konusunda kurs düzenlendi.

Belediye Meclis Salonu’nda toplu taşımacılık yapan şoför ve muavinlerine, AB standartlarında hizmet verebilmeleri için eğitim kursu düzenlendi. Çok sayıda şoför ve muavinin katıldığı kursta, Büyükşehir Belediyesi Makine ve İkmal Daire Başkanı Durak Bulut, slayt gösterisi eşliğinde, "Müşteriye daha iyi hizmet nasıl verilir" adlı dersi anlattı. Erzurum’da bugüne kadar özellikle bayan müşterilerin minibüs şoför ve muavinlerinden dert yakındıklarını dile getiren Bulut, "Türkiye artık Avrupa Birliği’ne girmek üzere. Erzurum artık bir Avrupa kenti olacaktır. Eski alışkanlıklar bitecek. Muavinler, yolculara ’teyze, abla, bacı hadi gel. Acele et. Az ilerlesene’ gibi kaba tabirlerde bulunmayacaklar. Bunlar bitecek, Avrupalı ve Türk insanına yakışır kelimeler kullanacaklar. Hanımefendi, beyefendi gibi kibar hitaplar kullanılacak. Avrupa Birliği’ne giren bir ülkede eğitimli olacağız" dedi. Şoför ve muavinler ise "Artık şoför ve muavinler olarak AB yolunda Doğu’da ilk adımı biz attık. Böyle de devam edeceğiz" dedi.

Bugün başlatılan kursun 6 hafta süreceği ve toplu taşımacılık hizmetinde verimlilik ve kalite, sürücü hatalarının en aza indirilmesi, genel işletmecilik bilgisi, taşımacılık faaliyetine ait şartname, pratik hat eğitimi ve disiplin ile cezai işlemler gibi konuların anlatılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 18:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suat kannab IP: 85.110.194.xxx Tarih : 9.09.2008 10:33:02

Söyleyecek çok şey var ama bu şehirde yaşayan bir insan olarak daha çok yol kat etmeleri gerekiyor. Ayrıca, kursun da pek bir işe yaradığına inanmıyorum, hala aynı şeyler devam ediyor.