8
Eylül
2024
Pazar
ERZURUM

Yabancılar geliyor, sizi de Erzurum’a bekleriz

Sezonu açan Erzurum’un ilk ve tek beş yıldızlı oteli Polat Renaissance Erzurum, Aralık-Mart dönemi için yüzde 100’e yaklaşan doluluk oranı yakaladı.

İpek Yolu’nun E-80 Karayolu olarak isim değiştirdiği bölümde kurulu 25 bin 066 kilometrekarelik şehir, ender görülen kalitedeki kar dokusuyla Türkiye’deki diğer kayak merkezlerine ciddi bir rakip oldu. Özellikle ucuz hava taşımacılığı sayesinde, Türkiye’nin en uzak yerinden en fazla 1.5 saatte ulaşılabilen Erzurum, diğer kış turizmi merkezlerine oranla daha hesaplı fiyatlarıyla da kayak meraklılarını bölgeye çekmeye başladı.

İstanbul’dan yola çıkan birinin 2.5 saat sonra kaymaya başlayabileceğini söyleyen Polat Renaissance Satış Pazarlama Müdürü Ferzan Çelikkanat, bölgenin kış turizmi açısından büyük bir potansiyel taşıdığını belirtti. Beş yıldızlı otelleriyle hizmet kalitesini yükselttiklerini vurgulayan Çelikkanat, "Aralık-Mart ayları arasındaki sezonda doluluk oranımız yüzde 100’e yaklaştı. Daha çok Hollanda, Rusya ve Danimarka’dan turistler geliyor. Biz yerli turistlerin de gelmesini arzuluyoruz. Kayak sporunu sevenler bir kere gelirse alışkanlık yapacaktır. Yakında açılacak 47 kilometrelik pist belki de dünyanın en uzun ve kesintisiz pistlerinden biri olacak. Otelimizin şehir merkezine 3, havalimanına ise sadece 13 kilometre uzaklıkta olması bir avantaj. Hem kayak, hemde kültür turizmi yapılabilir. Bu sezon bölgeye 30 bine yakın turist gelmesini bekliyoruz" dedi.
Hürriyet Gazetesi-Asım Güneş
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 09:37:58
Güncelleme :16 Aralık 2004 Perşembe 12:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?