16
Eylül
2024
Pazertesi
AFYONKARAHİSAR

11 günde 80 kişiye ceza

Afyonkarahisar Valiliği'nin başlattığı alkol yasağı kapsamında 11 günde 80 kişiye ceza kesildi.

Afyonkarahisar Valiliği'nin aldığı alkol yasağı yürürlüğü girdikten sonra açıktan alkol alanlara Kabahatler Kanunu'nda yer alan 'emre aykırı davranış'tan 169 TL para cezası uygulanmaya başladı. Valiliğin aldığı alkol yasağı, en çok ise anıtları ve tarihi yerleri ziyaret edenleri memnun etti. Anıt mezarlar ve şehitliklerin alkol alanlar tarafından mesken haline gelmesi ile buralara çok fazla ziyaretçinin gelmediğini söyleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, yasayı düzenleyenlere teşekkür etti. Artık buralara daha çok ziyaretçi beklediklerini kaydeden Kumartaşlı, "Yasaktan önce burası daha kötü durumdaydı. Daha gayri resmi işlerin de yapıldığı bir yer konumundaydı ama yasak biraz daha alkol içme oranını azalttı. Yalnız yeterli olarak görmüyoruz, hala içki şişelerinin kırıkları var. Buralarda daha çok kontrollerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bu kararın kendilerini memnun ettiğini dile getiren Kumartaşlı, Valiliğin aldığı karara Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak destek verdiklerini belirtti. İsmail Kumartaşlı, "Görüyoruz ki hala parklarda ve ören yerlerinde içki içmenin yasak olduğu kanunlarımızca sabitken, insanlarımız kenarlarda gördükleri fazla girilip çıkılmayan şehitliklerde ve anıtmezarlarda içkilerini içmektedirler. Bu da bizi üzüyor" diye konuştu.

Kumartaşlı, yasağın şehitlikleri daha çok ziyaret edilen yerler haline getireceğine inandığını söyleyerek, Valiliğin buralarla ilgili düzenleme yapmasını istedi. Kumartaşlı, Regaip Kandili olması nedeniyle her bir mezara 'Anneciğim, babacığım kandiliniz mübarek olsun' yazılı karanfiller bıraktı.

11 GÜNDE 80 KİŞİYE CEZA

Alkol yasağının uygulanmaya başlamasından bu yana Afyonkarahisar'da 80 kişiye ceza kesildiği bildirildi. Cezanın uygulamaya başlandığı 13 Mayıs 2012 tarihinden bu güne kadar emniyet ekiplerinin bu tür olayların üzerinde daha çok durduğu ifade edildi. Cezanın en çok kesildiği yerlerinden başında mesire alanları gelirken, bu alanları cami avluları, çocuk parkları, şehitlikler, mezarlıklar, yol kenarları ve boş binalar takip etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2012 Perşembe 18:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?