18
Ekim
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Polis otolarına kamera sistemi

Afyonkarahisar'daki 40 polis otosuna araç kamerası ve LCD monitör takıldığı bildirildi.

Araçların tanıtımını yapan İsmail Türkmenli, araç kamerasının aracın içindeki ve dışındaki görüntü, hareket ve sesleri 24 saat kayıt altına alacağını belirtti.

2011 yılında emniyet otolarının uydu vasıtası ile takibi için araç takip sisteminin takıldığını aktaran Türkmenli, bu sistem sayesinde de merkez ve ilçelerdeki ekip otolarının tüm hareketlerinin internet üzerinden 24 saat esasına göre haber merkezi ve yetkililer tarafından izleneceğini ifade etti.

Türkmenli, "2012 yılı 'yeni araç kameraları projesi' kapsamında 40 ekip otosuna araç kamerası ve LCD monitör takılmıştır. Belirtilen araç kamerası aracın içindeki ve dışındaki görüntü, hareket ve sesleri 24 saat esasına göre kayıt altına almaktadır. Kayıt ünitesi 3 aylık iç ve dış kamera görüntülerini saklayabilmektedir. LCD monitör ile kameraların kayıtları eş zamanlı olarak araç içerisinden de izlenebilmektedir" dedi.

Ayrıca, araçların üzerinde bu aracın kameralarla ve uydu takip sistemleri ile takip edildiğine dair bilgilendirici kısa metinler yer alacağını anlatan Türkmenli, şöyle devam etti: "Bu kameralar trafikte seyir halinde iken trafik kural ihlalleri de (fazla yolcu, durak harici duraklama ve yolcu indirme bindirme, kırmızı ışık ihlalleri, hatalı şerit ihlalleri, hız limitinin aşılması, araçların bozuk ışıklarının kontrolü ve tespiti gibi) kayıt altına alınarak gerekli trafik idari cezai işlemler uygulanacaktır. Bu sistemle, ekip otolarında vatandaşlarla yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar ve istenmeyen davranışların önüne geçilmesi, hizmetlerde şeffaflığın sağlanması, şikayet halinde görüntülerin incelenerek olayların açıklığa kavuşturulması, halkla ilişkilerde olumlu mesafe alınması hedeflenmektedir. Böylece, şeffaflıkta bir adım daha atılmış olacaktır. Emniyet ekip otoları bundan böyle kamera ve uydu takip cihazları gibi teknolojinin getirdiği yenilikler sayesinde daha iyi sevk, idare ve koordine edilecektir." -
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 15:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?