28
Eylül
2024
Cumartesi
BOLVADİN - AFYONKARAHİSAR

Önce Bolvadin-İbrahim UZUNER

Bolvadin’de siyaset ve politika Türkiye’deki siyaset ve politikanın üzerindedir.

Bazı parti genel merkezleri kamu oyu araştırması yaparlar. Bolvadin de hangi parti revaçta ise Türkiye de de o parti ipi göğüslecek gözüyle bakarlar, ben söylemiyorum partiler söylüyor.

Bizim için demek oluyor ki Bolvadin’imiz de yüzde doksanımız siyaset ve politikayla bildiği ölçüde uğraşıyor beni soracak olursanız 36 yaşımdayım aktif siyasetle yaklaşık 19 yıldır iştigal etmekteyim ama beni yakından tanıyanlarda çok iyi bilirler ki beş kuruş menfaatim olmamıştır bu yönden mevlama şükürler olsun çünkü hayattaki en büyük kazancımın bu olduğunu düşünüyorum.

Üzülerek bakıyorum ki Bolvadin’imiz de bazı insanlarımızın söylediği sözleri o kadar garibime gidiyor ki tarifini yapmakta zorlanıyorum nedenini hasbel kader tarifte bulunmak adına birkaç cümle ile özetlemek gerekirse Canabirrabbim parayı istediğine ilmi ise isteyene verir her kim ne kadar siyaseti alet etmeye çalışsa da rabim istemediyse kulu ancak isteyeceği ilmi alamamaktan öteye gidemez.

Günlerden pazartesi saat 09 sularında her vatandaş gibi çarşıda işlerimi görürken elime geçen ismini vermek istemediğim herhangi bir yerel gazetemizin baş manşetine taşıdığı iyilik meleklerimizin ne olduğunu merak ettim ve gazeteye o değil den göz gezdirdim ki bir ne ile karşılaşayım yaşlı bayana iyilik yapmış meleklerimiz!bir başka yerel gazetemizde aynı konuyu işlemiş !!!! ALLAH ALLAH ne zaman bu tür olaylar gazetelere çıkmaya başladı. Bulunmuş olduğum mekanda biraz duraksadıktan sonra yürüdüğüm istasyon caddesi kaldırımlarında sağ elin verdiği yardımı (nafaka) sol elin görmemesi gerektiğini söyleyen islama şiar olan halifelerimiz aklıma gelince inanın soğuk terler alnımdan indi….

Benim Bolvadin im mert delikanlı babacan ve koçak insanlarla doludur.en güzel söz iyilik yap denize at… Neyse gelelim esas konuya geçen haftadaki yazımda dedim ki Bolvadin imin birlik olsun el ele gönül gönüle,güzel günlere kapılar açalım. Haydin cesur yürekli Bolvadinli hemşerilerim hep birlikte Bolvadin kalkınma platformu oluşturalım neden boş duruyoruz (Köy)kalkınmada öncelikli yöre olduğumuzu unutmayalım proje üretelim proje üretenlere de destek olalım artık başta birbirimize güvenmeyi öğrenmek gerekiyor.

Kombassan ve Sayha çok güvenlir bir topluluktu da ne oldu çıksın birisi bir şeyler söylesin artık gelin hep birlikte Bolvadin kalkınma platformunu oluşturalım ilgili birimler mevcuttur.

Bu birimlerden nasıl istifade edebiliriz bunun yöntemlerini araştıralım.

Sayın belediye başkanımızdan bu konuda öncülük yapması husussunda bir istirhamım olacak her ne kadar yazımı okumasa da ben altını çizmeden geçemeyeceğim.

Bolvadin li genç girişimci ruha sahip atıl durumda bekleyen onlarca genç kardeşlerimizin Bolvadin ile dış piyasa arasında bir köprü vazifesi oluşturmak konusunda engin çevresini arkadaşlarımızın önüne birer nimet olarak sunması belkide Bolvadin için yapabileceği en büyük yatırımın temellerini atmak için zemin etüdü oluşturmuş olacağı kanısındayım,haa sadece burada yüklenilmesi gereken tek ismi şahsın değerli belediye başkanımız olduğu düşüncesinde olanlar varsa gerçekten haksızlık yapmış oluruz halisane kanımca onlarca bolvadinin bağrından çıkmış ve gerçekten değerli bürokrat ve siyaset adamlarımız vardır niçin hala Bolvadin hak etmediği bir konumda.gelin hep birlikte birlik olalım hubbu-cah’ı bırakalım ve Bolvadin sevdasına kapılıp Bolvadin kalkınma platformunda taşın altına elimizi koyalım ve buradan ben haddime düşmeyerekten bu platformu başlatmak adına hep birlikte Bolvadin için yarın doğacak evlatlarımız için bu yıl yapılacak olan kaymak şenliğinde buluşalım buluşturalım sırası ile Anap genel başkan vekili ve eski sağlık bakanımız H.İbrahim ÖZSOY,Eski bayındırlık Bakanımız A.Kadir AKÇAN,Eski Millet vekilimiz Ethem KELEKÇİ,şuandaki mevcut millet vekilimiz Ahmet KOCA,TMSF Yönetim kurulu üyesi O.Nuri ODUNCU, Rektörümüz Şabettin YİĞİTBAŞI, Eski belediye başkanımız Mehmet KAYACAN,Eski belediye başkanlarımızdan selim KARASEKRETER ve H.basri YAZICI,Ticaret odası başkanı Şerafettin GÜRLEK Boldav Başkanı Raşit TABAK Borsa başkanı Ceylan EMET ,AK PARTİ İlçe Teşkilat başkanı Ruhi çemrek ve ismini hıfz edemediğim nice değerli Bolvadin sevdalısı büyüklerimiz ne pahasına olursa olsun bu yıl yapılacak olan kaymak şenliklerimizde katılmalarını tek bir yürek olarak bolvadini göğüslemelerini vijdani bir borcum olaraktan sizlere dile getirmeyi kendime bir vazife edinmiş bulunmaktayım.



UMARIM Kİ HER HAYALİN BİR GERÇEK OLMASI NOKTASINDAN HAREKET EDEREK MEYVELERİNİ BOLVADİNLİ BOLVADİN SEVDASINA DÜŞMÜŞLERİN TOPLANMASI ÜMİDİYLE ……

İbrahim Uzuner
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 11:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?