İzmir'in Karşıyaka Belediyesi'ne ait Kent A.Ş.'den işten çıkarılan işçilerin eylemi sürerken, beş aydır Örnekköy'de bulunan şantiyeye gelmeyen Belediye Başkanı Cevat Durak, ilk kez şantiyeye geldi.
Başkan Durak'ı şantiyeye gelişi ve gidişi sırasında Kent A.Ş. işçileri protesto etti.
Belediye Başkanı Cevat Durak, gazetecilere yaptığı açıklamada sürdürülen eylemin amacından saptığını belirterek, DİSK ve Genel-İş Sendikası yöneticilerinin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ifade ederek; "Kanunlar neyi emrediyorsa onu yaptık" dedi.
SENDİKACILARIN BAŞ OLMA MÜCADELESİ VAR
Örnekköy şantiyesinde belediye yetkilileriyle toplantı yapan Durak, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Geçen Mayıs ayından bu yana sürdürülen protestoların hukuki zeminlere taşındığını, hak arama mücadelesi yapıldığını ve eylemin bitmesi gerektiğini ifade eden Durak, şunları söyledi: "Bir sendika başkanının özellikle, 330 işçiyi aldı 276 işçiyi çıkardı şeklindeki sözlerini kınıyorum. Bu yalanlardan artık vazgeçsinler. Bu eylemler doğru değil. Bu onlara bir şey kazandırmaz. Bu bir hak arayışı
değildir. Eğer Ankara'ya yürüyen insanların gerçekten doğru yaptıklarını bilsem onlarla birlikte en önde ben yürürüm. Burada sendikacı arkadaşların ayak oyunları vardır, parti beklentileri vardır, sekreter olma, baş olma savaşı var, aldıkları maaşlar vardır, bindikleri makam arabaları vardır. Bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. Ücret sendikacılığı yapıyorlar. Önce işçilerin aylıklarından kesilerek aldıkları maaşlar sorgulasın. DİSK sendikası, benim özlediğim 1980 öncesi Kemal Türkler'in DİSK'i olsun
istiyorum"
MALİYETİ 30 MİLYON TL
Belediyenin kalbinin bu şantiye olduğunu belirten Durak, burada yaklaşık beş aydır hizmet verilemediğini söyledi.
Karşıyakalıların bu durumdan mağdur olduğunu anlatan Durak, şöyle konuştu: "İşten çıkışlar yasanın bir gereği. Yasa bizi bu günlere getirdi. Yasanın uygulanmasında valilik de vardı. Keşke bu arkadaşlar Bayraklı Belediyesi'ne bırakılsaydı. Ayrılığın bize maliyeti 30 milyon TL. Bu şantiyenin çalışmaması Karşıyakalılara haksızlıktır. Devletin tüm güçlerinin gerekeni yapması lazımken bu yapılmadı."
Başından bu yana işçi arkadaşlara herhangi bir zarar verilmesin diye çaba sarf ettiğini anlatan Durak, sözlerine şöyle devam etti: "Geri duruşumuzun tek nedeni arkadaşlarımıza zarar gelmemesiydi. Ama bundan sonra geçmişte olduğu gibi buraya sık sık geleceğim ve buradaki çalışmalarımızı normale çevireceğiz. Verilecek bir canım var"
Karşıyaka Belediyesi'nde yerel seçimler öncesi 2 bin 200 personel çalıştığını, Bayraklı'nın ilçe olmasıyla birlikte bu sayının bin 246'ya düştüğünü belirten Durak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yasal bir zorunluluktu. Bunu yapmasaydık maaşları ödeyemezdik. Bu yaşananların mağduru biziz ama ne yazık ki sendikacıların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Sendikacılar kendi erkleri için yanlış yapmıştır ve yapmaktadır."
Belediye Başkanı Cevat Durak şantiyeden ayrılırken işçiler sloganlarla başkanı protesto etti. Eylemcilerden bazıları arabaları yumrukladı.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |