28
Eylül
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

5 aileye damızlık düve dağıtıldı

GEDİZ’DE 5 AİLEYE 3'ER ADET DAMIZLIK DÜVE DAĞITILDI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYD) tarafından 5 çiftçi ailesine 3'er adet Holstein ırkı gebe düve dağıtıldı.

İlçeye bağlı Polat köyde yapılan düve dağıtım törenine Gediz İlçe Tarım Müdürü Ali Cihan Ulusoy, Mal Müdürü Mümtaz Mecit ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Macit Çulha katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gediz İlçe Tarım Müdürü Ali Cihan Ulusoy, Tarım Bakanlığı’nın Sosyal Destek Programı çerçevesinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi olan çiftçiler için uyguladığı süt ineği projesinin bölgedeki ihtiyaç sahibi aileleri kalkındıracağını söyledi.

Konuşmasında çiftçilere bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Ali Cihan Ulusoy, çevrede süt inekçiliği ile geçinen fakir ailelerin kalkınması ve yörede saf ırk hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla 5 aileye üçer adet Holstein ırkı gebe düve dağıtıldığını belirtti.

Çiftçilere piyasa bedelinin çok altında mal edilen düvelerin ödemesinin 2 yıl geri ödemesiz, 6 yıl sıfır faizli taksitle yapılacağını ifade eden İlçe Tarım Müdürü Ulusoy, bir yıl sigortalı olarak çiftçiye dağıtılan düvelerin yanında birer aylık yem ve samanlarının da ücretsiz olarak verildiğini, sahiplerine teslim edilen düvelerin veteriner hekimler tarafından yerinde kontrol edilerek vitamin verilecek ve çeşitli sağlık taramasından geçirileceklerini kaydetti. Müdür Ulusoy, "Her yönden çok verimli olan bu hayvanların çiftçimizin ekonomik yönden kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Daha önce müracaatı yapılan hayvancılık projelerinin en kısa zamanda hayata geçileceği, ayrıca yeni projelerin de devam edeceği bildirildi.

GEDİZ’DE 5 AİLEYE 3'ER ADET DAMIZLIK DÜVE DAĞITILDI
GEDİZ’DE 5 AİLEYE 3'ER ADET DAMIZLIK DÜVE DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 10:43:04
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 00:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?