Ormanlara yangınlardan 5 kat daha büyük zarar veren çam kese böceğine karşı Sarıgöl ve Alaşehir ilçeleri Orman İşletme şeflikleri, bölgedeki ormanlık alana mekanik ve biyolojik mücadele için 10 adet adacık tesisi kurdu.
Sarıgöl ve Alaşehir Orman İşletme şefliği tarafından özellikle genç kızılçam ormanlarına zarar veren kese böceği ile doğaya saygılı mekanik tuzaklarla mücadeleye başladı. Alaşehir Orman Bölge Şefi ve Sarıgöl Orman İşletme Şefi Vekili Orman Mühendisi Bektaş Korkulu, genç kızılçam ormanlarında yapılan mücadele çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi: "Halk arasında 'Ağ böceği' olarak bilinen çam kese böceği ile mekanik ve biyolojik mücadele yapılıyor. Kimyasal mücadele hem pahalı hem de doğaya olumsuz yan etkisi olduğundan uygulanmıyor.
Ormanlarımızda mekanik ve biyolojik sistem olan Kese Böceği Adacık Tesisi hazırlayarak mücadeleye başladık." Adacık tesisiyle ilgili bilgi veren Korkulu, "Adacık yöntemindeki amaç ormana zarar veren çam kese böceklerinin, doğal düşmanı olan Phryx Caudata isimli tırtıl parazitinin artışını sağlamaktır. Ormana zarar vermeyen bu parazit, çam kese böceğinin tırtıllarına zarar vermektedir.
Bu yöntem ile biyolojik mücadele yapılmaktadır. Bu metotta ağaçlarda pamukçuk şeklinde bulunan çam kese böcekleri belli bir alanda kurulan adacıkta toplanıp etrafı su ile kuşatılır ve toprağa ulaşmaları engellenir. Açlığa terk edilen böcekler zamanla ölür. Bu böceklerin leşinden faydalı olan tırtıl parazitleri üretilmiş olur. Uçarak doğaya karışan faydalı parazitler kese böceklerinin tırtıllarını yiyerek zarar verip bunların çoğalmasının önüne geçer" dedi. Orman Mühendisi Bektaş Korkulu, 300 dekarda bir olmak üzere toplam 10 adet adacık kurduklarını ve çevresini tel örgü ile kapattıklarını sözlerine ekledi.