23
Ekim
2024
Çarşamba
MANİSA

Engelli kursiyerler sertifikalarını aldı

ENGELLİ KURSİYERLER SERTİFİKALARINI ALDI

Manisa Bedensel Engelliler Derneği üyelerine yönelik olarak Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş Kur ortaklığı ile gerçekleştirilen Bilgisayarlı Muhasebe kursunu tamamlayan 20 kursiyerin sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Bedensel Engelliler Derneği’nde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, CBÜ Tıp Fakültesi Müdürü İdris Avşar ve dernek üyeleri katıldı. İş-Kur İl Müdürü Yüksel Uçar, kurstan 20 dernek üyesinin faydalandığını belirterek, kursların 96 gün sürdüğünü kaydetti. Şubat ayı ilk günlerinde kursun tamamlandığını ifade eden Uçar, kurs sonunda dernek üyelerinden 5 kişinin değişik kurumlarda işe yerleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Müdürü İdris Avşar ise, Halk Eğitim Merkezi Müdürü olduğu dönemde dernek üyelerine her türlü katkıyı sağladıklarını dile getirerek başarıyla tamamlanan kursun hayırlı olmasını diledi. Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız da, Valilik ve İl Genel Meclisi'ne yapmış oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız ise, Manisa Bedensel Engelliler Derneği’nin daha önceden Bilgisayarlı Muhasebe kursu taleplerinin olduğunu belirterek, bu taleplerini yerine getirmek için bilgisayar ihtiyaçlarını karşılandıklarını ifade etti. Yıldız şöyle devam etti: “Valilik, Özel İdare, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen kurslar ile Bedensel Engellilerimiz kendilerine yetebilecekler ve kendileri bir iş sahibi olabilecekler. Bizler bilgisayar konusunda kendilerine her türlü desteği sağladık. İş-Kur ise açtığı kurs ile bunu taçlandırdı.”

Bedensel engelli insanların yüzünün gülmesi kadar güzel birşey olmadığını kaydeden Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, engellilerin aktif iş gücüne katılmaları için bu tür kursları açmaya devam edeceklerini belirtti. Ayhan, "Bizler pazara kadar değil, mezara kadar hatta buda yetmez onlarla mahşere kadar birlikte olacağız. 20 dernek üyemiz kursu başarıyla bitirdi. Günlük 15 TL harçlık alıyorlar. Bu mekânın hazırlanması, bilgisayarların alınması konusunda Özel İdare’nin büyük katkıları var. Önemli olan insanların yüzünün gülmesidir, sosyal bir ortamın sağlanmasıdır. Biz yaptığımız hiçbir işin de yeterli olduğunu düşünmüyoruz” diye konuştu.

ENGELLİ KURSİYERLER SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 15:58:03
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 16:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?