Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, yaklaşan yaz mevsimi öncesi larvalara karşı başlatılan ilaçlama çalışmalarına hız verdi.
Yaz aylarında sinek üremesinin önüne geçmek isteyen belediye yetkilileri, üreme alanlarında ilaçlama yaparak erken önlem aldı. Manisa Belediyesi olarak haşere ile mücadele amacı ile 12 ay boyunca çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilaçlama sezonunu 1 Mart 2010 tarihi itibariyle başlattıklarını kaydetti. Sulak alanlarda 31 Mart tarihine kadar diflubenzuron aktif maddeli larvasit ile sulak alanlarda sivrisinek larvalarına yönelik ilaçlama yapıldığını söyleyen Başkan Ergün, “1 Nisan tarihi itibari ile i yüzde 100 izosteril etil alkol aktif maddeli yüzey gerilim ilacını kullanmaya başladık. Larvasitlerin kullanımı ile ilgili ilaçlama biriminde görev yapan personelin tamamı ilaçların uygulanmaları ile ilgili eğitimden geçirilmiştir. Larvasit mücadelesinde 400 litre depo kapasiteli 2 adet tarmak pulvarizatör cihazı, 1 adet 100 litre kapasiteli taral ilaçlama cihazı, 9 adet 18 litre depo kapasiteli sut pulvarizatörü ile ilaçlama yapılmaktadır.” dedi.
Açık alan, yeşil alan ilaçlamalarının Mayıs ayının ikinci yarısında başlatılması gerekirken, kentte sivrisinek, karasinek şikayeti olmaması düşüncesi ile daha erkene almayı planladıklarını kaydeden Başkan Ergün, “Hayvan barınaklarında rezidüel (kalıcı) ilaçlama çalışmalarımız kış aylarında olduğu gibi halen devam etmektedir. Açık alan ilaçlamalarıyla ilgili 4 adet sanayi tipi ULV cihazımız bulunmakta; ilaçlama programına göre 1 Mayıs tarihi itibariyle ilaçlamaya başlamayı planladık. Karasineklerin şehre, şehir çöplüğünden çöp kamyonlarıyla çöp konteynerlerine ve oradan da mesken ve işyerlerine taşındığı tespitinden hareketle Temizlik İşleri Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çöp kamyon ve konteynerlerini ilaçlamayı planladık.” diye konuştu.
Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya’da sinekle mücadele dışında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı vektörü kene mücadelesi için yeşil alan ilaçlama programının da hazır olduğunu söyledi. Akkaya, “Belediye Başkanımızın talimatıyla 1 Mayıs tarihinde yeşil alan ilaçlamasına başlamayı hedefledik. Sivrisinek mücadelesinde gerçek ve kalıcı sonucun sulak alanlarda ve bataklıklarda yapılması gerektiği bilimsel gerçeğinden hareketle, ekibimizle şehrimizin mücavir alanlar dahil her yerinde sulak alan tespitini yaptık. Tespit edilen alanlar görüntülü ve liste halinde kayıt altına alındı. Bu alanlar 1 Mart tarihi itibariyle ilaçlanmaya başlandı, halen de devam ediliyor. Şehrimizin bütün mahallelerinin tüm sokaklarını ilaçlamak üzere programımızı hazırladık. Bu program dahilinde tüm cadde ve sokaklar, birer haftalık periyotlarla 1 Mayıs tarihi itibariyle ilaçlanmaya başlanacaktır.” dedi.