AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, referandumda yüksek oranda 'Evet' çıkması için çalışacaklarını belirtti.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Arslan, Anayasa Değişiklik Paketi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından biraz daraltılarak referanduma hazır hale geldiğini ifade ederek, "Biz AK Partililer olarak Anayasa Mahkemesi'nin bu müdahalesini doğru bulmamakla birlikte, artık referandum sürecinin başlamış olmasını olumlu buluyoruz. Bu paketi çıkarmak için milletvekillerimiz Meclis'te çok uğraştı; biz de pakete verilen oyların en yüksek oranda 'Evet' çıkması için çalışacağız" dedi.
Değişikliğe karşı çıkan muhalefeti eleştiren Arslan, şöyle konuştu: "Muhalefet yetkilileri referandumda 'Hayır' diyeceklerini açıkladı. Hatta ana muhalefetin değişimci lideri Sayın Kılıçdaroğlu pakete 'Hayır' oyu verme gerekçelerini yeni anayasa yapmak olarak açıkladı. Tabii ki en güzeli yeni anayasa yapmaktır. Ancak anlaşılan ana muhalefetin özlediği yeni anayasada; pakette yer alan demokratik maddeler veya benzerleri olmayacağı için hayır deme kararı almışlar. Demokrasiyi daha geliştirmeyecek ve de darbe anayasasının bir benzeri olacak bir yeni anayasadan mı bahsediyorlar yoksa? Öbür taraftan MHP'nin gerekçelerini anlamak hiç mümkün değil. Muhalefetin bu referandumda mantıklı bir 'Hayır' gerekçesi yok. Bu nedenle bu işi siyasileştirmeye ve referandumu AK Parti'ye güven oyuna çevirmeye çalışıyorlar. Genel seçim 17 Temmuz 2011'de olacak. Siyasi yarışımızı orada yaparız ama bu demokratik maddelerin geçmesini muhalefet liderlerinin anlamsız siyasi ihtirasları engellemesin."
Değişiklik paketine 'Hayır' oyunun verilmesinin ne anlama geldiğini yorumlayan Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Referandumda 'Hayır' demek 12 Eylül darbesi iyi ki yapılmıştır; o dönemde yapılan zulümler ve işkenceler doğrudur demektir. Memur ve emekliler toplu sözleşme avantajından yararlanmasın demektir. Şehit yakınına, özürlüye, kadınlara ek haklar verilmesin, onlara hiçbir ayrıcalık ve kolaylık tanınmasın demektir. Az bir vergi borcundan dolayı vergi daireleri vatandaşa yurt dışı çıkış yasağı koymaya devam etsin demektir. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yine dar ve elitist yapısında aynen kalsın; birkaç seçkinci kişi birbirlerini seçmeye devam etsin ve bu kast sistemi ilelebet sürsün demektir.
Askerler sivil yargıda yargılanamasın; siviller askeri mahkemede yargılanabilmeye devam etsin demektir. Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısı 11'den 17'ye çıkmasın ve yapısı daha demokratik olmasın demektir. 411 milletvekilinin aldığı kararlar yok sayılabilsin, cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi 367 kararı gibi garabet kararlar sürsün demektir. Batı demokrasilerinde olduğu gibi Anayasa Mahkemesi'ne kişisel başvuru yapılmasını istememek; kamu denetçiliği sistemini reddetmek demektir. Daha az demokrasiyle yaşamaya razı olmak bunu kabul etmek demektir."
AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan değerlendirmesini, "Bu maddelerden sadece bir tanesi için bile evet demek yeterli iken; bu muhalefetin 'Hayır' aşkı pek hayırlı değil diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
evet istediginiiz anayasa taslagı işçiye köylüye,memura,emekliye getirisi ne. hastanelerden elden kesilen paraları,maaştan kesilen hastahane paraları,ve katkı paylarınımı kaldırıyor.Akaryakıtmı ucuzluyor,köylünün ürününün degerimi artıyor milletvekillerinin yararlandıgı saglık yardımlarından bizde yararlanabilecekmiyiz ,dokunulmazlıklarmı kalkıyor,memura işçiye grev hakkımı veriyor.yoksa sırf askere kızdıgımız içinmi oy verecegiz.HANGİSİ \?.
partiler kanunu mu değişti,merkezin seçtiği adayı mı yoksa halkın kendi istedigi adaymı seçilecek,yüzde 10 seçim barajımı degişti,daha fazla özgürlük vadedyorsunuz hangi maddesi veriyor bunu.işsizlige çaermi buldunuz,üreticinin gübre parasınımı düşürdünüz,bu yıl bakalım üzüm kaç para olacak,şimdiden ilkeren üzümler 75 krş a gitmeye başladı.