23
Ekim
2024
Çarşamba
MANİSA

Şehit er toprağa verildi

Samsun Merkez Eğitim Komutanlığı acemi birliğinde vatani görevini yaparken yemin töreni günü sabahleyin kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Piyade Er Ahmet Peker memleketi Manisa'da toprağa verildi.


Manisa'da ayakkabıcılık yapan 20 yaşındaki Ahmet Peker 20 gün önce dualarla askere uğurlanmıştı. Samsun Merkez Eğitim Komutanlığı'nda acemilik dönemini başarıyla tamamlayan Ahmet Peker, 18 Aralık Salı günü yapılacak yemin töreninden bir gün önce Pazartesi akşamı ağabeyi Ramazan Peker'i arayarak iyi olduğunu, yemin törenine gelmelerine gerek olmadığını söyledi. Bu telefon görüşmesinin ardından arkadaşlarıyla bir süre sohbet eden genç, koğuştaki yatağına geçerek uyudu. Yemin töreni günü sabahı Ahmet Peker'in yatağında hareketsiz bir şekilde yattığı fark edildi. Yapılan müdahalelerin ardından ilk belirlemelere göre talihsiz gencin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi.


Acılı haber Manisa'nın Bayındırlık Mahallesi'nde oturan aileye komutanlar tarafından ulaştırıldı. Bayram öncesinde asker çocuklarının yolunu bekleyen Peker ailesi, cenazenin gelmesiyle üzüntü ve şoku aynı anda yaşadı. Gencin naaşı askeri törenle Hatuniye Camii'ne getirildi. Törende babası Mehmet Peker ve annesi Rahime Peker ile şehidin ağabeyleri Ramazan ve Abdullah Peker ile diğer aile fertleri fenalık geçirdi. Yemin töreninden bir gün önce kardeşiyle konuşan ağabey Ramazan Peker, "Telefonla beni aradı, sabah yemin töreni için hazırlandıklarını anlattı. Durumu iyi idi. Hatta bizim törene gitmemize gerek olmadığını söyledi. Herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Kardeşim doktor yüzü görmedi. Kesin ölüm sebebi otopsi raporundan sonra belirlenecek. Şu an bildiğimiz kadarıyla kalp krizi geçirmiş. Acımız büyük. Bekleyip göreceğiz" demişti.


Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu'nun yanı sıra çok sayıda askeri yetkili ve vatandaşın katıldığı cenaze töreninde, gencin annesi Rahime Peker oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Akrabaları tabuta sarılarak ağladı. Öğle namazını müteakıben şehidin cenaze namazı kılındı. Ardından gencin naaşı askerlerin omuzlarında cami avlusundan çıkarılarak cenaze aracına kondu. Yemin törenine katılamayan ve bayramı göremeden şehit olan 20 yaşındaki Ahmet Peker Kırtık'taki aile mezarlığında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 15:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?