23
Ekim
2024
Çarşamba
MANİSA

TBMM Başkanı Arınç gözyaşlarını tutamadı

AK Parti Manisa Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katılan, partisinin 1. sıra milletvekili adayı olan TBMM Başkanı Bülent Arınç, "İstiklal Marşımızı, Mehmet Akif'i, toprağın altında yatan milyonlarca şehidimizi hiç kimse bizden daha fazla sevemez ve onlara saygı duyamaz" dedi.

Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen toplantıda TBMM Başkanı Bülent Arınç partililerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Adayların tek tek kendisini tanıtmasının ardından alkışlarla kürsüye gelen Arınç, konuşmasına AK Parti'nin yaptığı hizmetleri sıralayarak başladı. AK Parti'nin hizmetle var olduğu ve iktidarda bulunduğu son 4.5 yıl içinde büyük hizmetler gerçekleştirdiğini ifade eden Arınç, buna karşın söyleyecek sözü olmayanların seçim döneminde şehitler üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını söyledi.

Arınç, konuşmasında "İstiklal Marşımızı, Mehmet Akif'i, toprağın altında yatan milyonlarca şehidimizi hiç kimse bizden daha fazla sevemez ve onlara saygı duyamaz" dedi. Şehitler hakkında "Onlar, ebediyen diridirler ve hiç ölmemişlerdir" diyen Arınç, "Allah şehitliği hepimize nasip etsin. Bundan daha güzel bir şey olamaz ama bunlar günü birlik politikalarla, 'Ben şu kadar milliyetçiyim, ben şu kadar bayrağımı seviyorum' demesin. Bugün artık milliyetçilik lafla değil, negatif milliyetçiliğe hayır. Milliyetçilik milletini daha çok sevmek ve onun mutluluğu için daha çok çalışmaktır. Gerçek ve hakiki milliyetçiyim diyen herkes bu ülke için ne kadar güzel işler yaptığını söylemeli. Gerçek vatansever güzel işler yapan insandır.''

Bülent Arınç, bu anlayışla kendisinin de bir Manisalı olarak sadece Manisa'nın Yuntdağı'nı, Demircisi'ni, Kırkağaç'ını değil aynı zamanda bu ülkenin bir insanı olarak Diyarbakır'ın Kulp'unu Silvan'ını, Hani'sini de sevdiğini belirterek, ''Evet, bayrağımız tek, vatanımız tek. O hiç bir zaman bölünmeyecek. 70 milyon insanı birbirinden ayırmaya kimsenin gücü yetmez'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin beter bir terör içinde olduğunu ama bunun yeni ortaya çıkan bir durum olmadığını anlatan Arınç, şöyle konuştu: "25 yıldır süregelen bir durum. Türkiye'de rengi farklı olan amacı farklı olan ama tek gayesi korkutmak, sindirmek, öldürmek olan büyük bir insanlık suçuyla karşı karşıyayız ve bu iş çok denklemli bir problem halinde duruyor. Bunun üstesinden geleceğiz. Terörün yaktığı her can, bizim içimizden bir sevgiyi, bir güzelliği alıp götürüyor, o şehitlerimizle gazilerimizle birlikte olmanın, üzüntüyü paylaşmanın beraberliğini yaşıyoruz. Ama bu terörle mücadele devam ediyor, etmeye de devam edecek". Terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerine ve güvenlik güçlerine her türlü desteği sağladıklarını, teknolojik olarak ne ihtiyaçları varsa karşılandığını ifade eden Arınç, terörle mücadelenin bir taraftan böyle devam ederken bir taraftan da terörü meydana getiren sebepler üzerinde yoksulluğun önlenmesi, insanların kendini rahat ifade etmelerini sağlamak, kültürel haklar ve demokrasinin önündeki engeller gibi konular üzerinde çalışılacağını söyledi.

Arınç, konuşmasında Manisa'da katıldığı şehit cenazesinde kendisine yöneltilen protestolara da değinerek, 1980 öncesi Ülkü Ocaklarında yer alan kişilerin hepsinin kendisinin kardeşi olduğunu ve 12 Eylül sonrası bunlardan 41'inin avukatlığını yaptığını söyledi. Bu insanların hepsinin vatanını seven insanlar olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu: ''25 yıl öncesinde vatan ve millet için sevdalı olduklarını söyleyenlerin yerine gelenlere bir bakın. İyi şeyler yapanı teşvik etmek, yanlış yapanın önüne geçmek değil midir görevimiz? 50 senesini Manisa'da geçirmiş ve hayatının her sahnesi milletinin önünde şahadetle tespit edilmiş bir insana hain demeye nasıl diliniz varıyor sizin? Ben çok hainler gördüm ama çok şükür bu toplumun içerisinde onlar yok. Allah'a çok şükür alnımız açık ve başımız diktir. Ben o kardeşlerime olan haklarımın tamamını helal ediyorum."

TBMM Başkanı Bülent Arınç, konuşmasının sonlarında 22 Temmuz seçimlerinde seçimlere girmeyen Anavatan ve BBP üyelerini AK Parti'ye oy vermeye davet etti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 18:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H.Kose IP: 195.93.60.xxx Tarih : 24.06.2007 01:40:14
Son zamanlarda Sayin Arinc aglamayi bir aliskanlik haline getirdi. Devlet yönetmeye talip insanlar bu kadar duygusal olmamali!  Biraz daha Devlet adamligi, az ve öz konusmayi nacizane tavsiye ederim eski avukatima."Benim babam seninkini döver" gibi davranislar yakismiyor!!!!!!!!!!!