19
Eylül
2024
Perşembe
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

SYDV evlerini onardı

Çelikhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 4 çocuğuyla birlikte yaşayan kadının evini onardı.

Çelikhan İlçesine bağlı Recep Köyü Şahverdi mezrasında oturulamaz durumdaki evde 4 çocuğuyla beraber yaşamaya çalışan Elif Avcu'nun kaldığı ev Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve Çelikhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın katkılarıyla onarıldı. Restore işlemi 12 bin TL harcanarak yapıldı.

Onarımı yapılan evi yerinde görmek amacıyla Elif Avcu'nun evini ziyaret eden Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, evleri oturulamaz durumdaki muhtaç vatandaşların evlerini onardıklarını söyledi.

Kaymakam Uz,"Daha önce Şahverdi mezrasında yaptığımız gezi esnasında 4 çocuğuyla yaşayan Elif Avcu adlı vatandaşımız, evinin oturulamaz durumda olduğunu, maddi durumlarının yetersiz olduğunu belirterek onarım için bizlerden yardım istedi. Mütevelli heyetimizin mahallinde yaptığı çalışmalarda talebinin yerinde olduğu tespit edilmesinin ardından Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden ödenek talebinde bulunduk. Genel Müdürlükçe 8 Bin TL ödeneğin vakfımıza gönderilmesinin akabinde vakfımızın da katkılarıyla yaklaşık 12 Bin TL bu vatandaşımızın ev onarımını gerçekleştirdik. Ancak evinde yaptığımız incelemelerde ev eşyalarının da olmadığını gördük ve süratle bu ihtiyaçlarının da karşılanması için ilgililere gerekli talimatı verdim. Kış gelmeden bu vatandaşımızın tüm ihtiyaçlarını devlet-vatandaş işbirliğiyle karşılayacağız" dedi.

Evi onarılan Elif Avcu ise;"Evimin onarımının kış gelmeden yapılması ile kışın soğuklarda çocuklarım ile birlikte üşümeden, depreme dayanıklı bir evde ve daha iyi şartlarda yaşamamıza vesile olan Çelikhan Kaymakamı Murat Uz'a ve Vakıf çalışanlarına teşekkür ederim. Devletimizden Allah razı olsun" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2011 Pazartesi 15:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?