16
Eylül
2024
Pazertesi
DİYARBAKIR

Lice'de seçim gerginliği

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde seçim çalışması yürüten Hüda Par üyeleri, bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde seçim çalışması yürüten Hüda-Par üyeleri, bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Olayda bazı kişilerin yaralandığı bildirildi.

TAŞLI SOPALI KAVGA

Edinilen bilgiye göre, Kulp ilçesinde seçim bürosunun açılışının ardından Diyarbakır'a dönen Hüda-Par'lılar, yol güzergahındaki Lice ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrasında araçlara binen partililer, ilçe merkezinde bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Bunun üzerine partililer araçları terk ederek, olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Olay yerinde bırakılan araçlardan biri ateşe verildi, diğer araçlar ise hasar gördü. Geniş güvenlik önleminin alındığı ilçede gerginliğin sürdüğü öğrenildi.

"PKK LEHİNE SLOGAN ATIYORLARDI"

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AA muhabirine, partililerin Kulp ilçesindeki seçim bürosu açılışı sonrasında Lice'ye gittiklerini belirterek, "Burada esnaf ziyareti yapıldı. Daha sonra partililerimiz ilçeden ayrılırken, konvoyun gerisinde kalan bazı araçlar, terör örgütü PKK lehine slogan atan bir grup tarafından saldırıya uğradı. Olayla 3-4 kişi yaralandı. Araçlar hasar gördü. Partililerimiz, ilçeden ayrıldı" dedi.

BDP'YE ELEŞTİRİ
İstanbul'da MHP'nin seçim bürosuna yapılan saldırıyla ilgili BDP'li yöneticilerin açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, "Bizim partimize yönelik 10'a yakın saldırı oldu. Ancak hiçbirinde böyle bir açıklama yapmadılar" diye konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2014 Perşembe 20:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?