19
Eylül
2024
Perşembe
GÜNCEL

Pamuk deposu yandı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Çukobirliğe ait pamuk deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonrası kontrol altına alınabildi. Edinilen bilgiye göre Çukobirlik'in özel bir şirketten kiraladığı pamuk deposunda bilinmeyen bir nedenden dolayı saat 21.30 sularında yangın çıktı.

Şanlıurfa itfaiye ekipleri ve ilçe belediye itfaiye ekipleri 11 araç ile birlikte yangına müdahale etti. Yangın 3 saatlik bir çalışma sonrası kontrol altına alınabildi. Can kaybının olmadığı yangında dumandan zehirlenen 15 kişinin Akçakale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Öte yandan çalışanlar bir taraftan yangını söndürmeye çalışırken diğer yandan ise balya halindeki pamukları yangın alanından uzaklaştırmaya çalıştılar. Akçakale Devlet Hastanesi'nde yatan hastaların görüntüsünü almak isteyen basın mensuplarına görüntü için izin verilmezken, İlçe Sağlık Grup Başkanı Mehmet Kılıç basın mensuplarına ilk önce zehirlenen kimsenin olmadığını ardından da 10-15 kişinin dumandan hafif şekilde etkilendiği ihtimaline karşı oksijen tedavisi yaptıklarını söyledi.

Depo sahibi Salih Alkan, yangının çıkış sebebini bilmediklerini kendisinin de dumandan zehirlendiğini ve bunun için hastaneye geldiğini belirtti. Alkan, "Depoda yaklaşık 400-500 top pamuk vardı büyük bir çoğunluğu zarar gördü" dedi. Yangının kontrol altına alınmasından sonra soğutma çalışmalarına başlanıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 10:54:55
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 13:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?