18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

"Kentsel Dönüşüm Projesi" tanıtıldı

 

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle birlikte "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Şahin, vatandaşların merak ettiği sorulara tek tek yanıt verdi.

Yeni Mamak Start Verdi

Mamak’ı geleceğe taşıyacak en önemli projelerden biri olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mamak Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Başkan Yardımcısı Sami Özer, ilgili birim müdürleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Emlak İstimlak Daire Başkanı Mehmet Pamuksuz katıldı.

Tek Tek Yanıtladı

Meclis Salonu’nda vatandaşların şikayetlerini dinleyen Başkan Şahin, projeyle ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. Proje kapsamında hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Başkan Şahin, proje alanı içerisinde tapulu ve tapu tahsisli hak sahipleriyle konut sözleşmesi yapılacağını kaydetti. Anlaşma yapan vatandaşlara 250 YTL kira yardımı yapılacağını bildiren Şahin, Boğaziçi Mahallesi pazar alanına kurulan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi İrtibat Bürosu’nda gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını kaydetti. Şahin ayrıca ayda bir kere olmak üzere bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini söyledi.

Kimse Mağdur Olmayacak

Başkan Şahin, “Proje, Büyükşehir Belediyemiz’in gayretli çalışmalarıyla hayata geçiriliyor.14 Mahalleyi kapsayan bu projede çoğu yerler yapı yasaklı alanlar. Yıllardır çalışılmasına rağmen maalesef imar verilmedi. Büyükşehir Belediyemiz tarafından jeolojik çalışmalar tamamlanarak, her bölgenin sağlam zeminleri belirlendi. Yıkılan gecekondular yerine, asansörlü lüks konutlar yapılacak. Yerleri olan vatandaşlarımıza, mahalleleri dışında yer gösterilmeyecek. Hak sahibi olan vatandaşlarımıza bulunduğu mahallelerde inşa edilen konutlardan yer verilecek. Ayrıca çatı ve zemin kattan hariç tutularak, kuraya tabi olacak” dedi.

Dev Proje

Mamak’ı geleceğe taşıyacak projelerden en önemlisi olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Mamak ve Büyükşehir belediyeleri tarafından ortak yürütülüyor. Samsun Yolu üzerinde 14 mahalleyi kapsayan dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi, 9.5 milyon metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek. 14 bin gecekondunun yıkılacağı bölgeye, 50 bin modern konut, 500 iş merkezi, çocuk oyun alanları, eğlence dinlenme mekanları, spor kompleksleri, aqua parklar, yüzme havuzları ve diğer aktivitelerin yer aldığı alanlar yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yetkiyle proje çalışmalarına 27 Şubat 2007’de başlandı. Projenin 1/5000 ve 1/1000 plan çalışmaları 14.07.2008 tarih ve 1811 sayılı Büyükşehir Meclisi’nin kararıyla yeniden belirlendi. Proje kapsamında bugüne kadar 750 gecekondu yıkılarak, 2213 gecekondu sahibiyle anlaşma yapıldı. Anlaşmalar, devam ediyor.

Abdullah Ortaç/ Mamak,KENTHABER
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 11:58:57
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 12:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN BABÜR IP: 85.99.72.xxx Tarih : 27.10.2008 22:15:43

ANLAŞMA SÜRESİ NE ZAMANA KADAR OLACAK