18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

100 kursiyerin sertifika heyecanı

Mamak Belediyesi Yaşlı Dayanışma ve Toplum Merkezi'nde bünyesinde açılan kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Akdere'deki merkezde düzenlenen sertifika törenine Sosyal Haklar Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK ) İl Müdür Yardımcısı Meryem Aydın, SHÇEK İlçe Müdürü Emine Umut Arca, İl Şube Müdürü Fetenur Acar, Mamak Belediyesi Yaşlı Dayanışma ve Toplum Merkezi Müdürü Ergül Sosyal ve çok sayıda davetli katıldı.

Mamak Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü Nurhan Yeşilyurt ve Sağlık İşleri Müdürü Özcan Yaman'ın da hazır bulunduğu törende "benim ailem, aile eğitim, bilgisayar ve okuma-yazma" kurslarından mezun olan 100 kursiyere sertifikaları verildi. Törende, drama grubu kursiyerleri kadın erkek eşitliğini anlatan skeçleri ile davetlilerden büyük alkış topladı.

Mamak Belediyesi Yaşlı Dayanışma ve Toplum Merkezi Müdürü Yadigar Çelik, her yaştan insanın toplum merkezinden yararlandığını belirterek, merkezin kuruluş amacına uygun bir şekilde çalıştığını söyledi. Çelik, Eylül ayında ikinci dönemi başlayacak olan kurslardan katılımcıların ücretsiz olarak yararlanabileceklerini de kaydetti.

SHÇEK İl Müdür Yardımcısı Meryem Aydın da, "SHÇEK aile kurumuna büyük önem veriyor. Verilen eğitimlerle aile dayanışması, çocuk, aile bilinci kavramlarını benimseterek ülkemizin daha da ileriye gideceğine inanıyoruz "dedi.

Merkezde sosyo-ekonomik düzeyi düşük, eğitim olanaklarından yararlanamayan, kent yaşamına uyumsuzluk ve yabancılaşma yaşayan, gruplara ve ailelere yönelik hizmetler veriliyor. Kadın, çocuk, genç, yaşlı ve özürlü ağırlıklı hizmet veren merkezde, dezavantajlı grupların, sosyal hayata aktif katılımının sağlanması, sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi, sorunlarla başa çıkabilme kapasitelerinin arttırılması, şiddet ve istismarın önlenmesi yönünde çalışmalar gerçekleştiriliyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 13:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?